Nieuw op Canvas: De Afspraak op Vrijdag met Ivan De Vadder

Nieuw op Canvas: De Afspraak op Vrijdag met Ivan De Vadder

Vanaf vrijdag 8 januari

Vrijdag 18 december 2015 — Met De Afspraak op Vrijdag zet Canvas aan het einde van de week de politieke duiding in de kijker. Ivan De Vadder nodigt vanaf 8 januari elke vrijdag om 20.30 u. één politicus en twee andere gasten uit, om de actualiteit van een week in de Wetstraat te overlopen.  

Van maandag tot donderdag blijft De Afspraak behouden zoals voorheen: een actuaprogramma waarin Bart Schols op zijn eigen manier naar het nieuws van de dag en de actualiteit kijkt.

De Afspraak en De Afspraak op Vrijdag zijn een onderdeel van het nieuwe nieuwsuur van Canvas met een kort Journaal (20.00), Terzake (20.05) en dus ook De Afspraak (20.30).

Ivan De Vadder: “De Wetstraat is een lange straat. Wie door de straat stapt, ontdekt verschillende  kabinetten, enkele parlementen en zelfs een partijhoofdkwartier. Het zijn allemaal politieke niveaus die aan bod zullen komen in De Afspraak op Vrijdag. Bovendien zullen we ook geregeld proberen uit de kleine stolp van de binnenlandse politiek te breken”.

De drie gasten – een politicus en twee Vlamingen met een mening - overlopen de politieke actualiteit van de week. De confrontatie tussen de drie gasten aan het einde van de week zou voor een levendig debat moeten zorgen in De Afspraak op Vrijdag.

Ivan De Vadder: “Naast de politici van alle mogelijke niveaus kun je ook gasten verwachten die de politiek aandachtig volgen. Professioneel, zoals de politieke redacteurs van kranten bijvoorbeeld; maar evengoed de ‘liefhebbers van de politiek’: mensen die niet noodzakelijk tot het politieke of journalistieke milieu behoren, maar wel de actualiteit volgen, en die vanuit hun invalshoek interpreteren.”

De Afspraak op Vrijdag: vanaf vrijdag 8 januari om 20.30 u. op Canvas.

Ivan De Vadder - (c) Charlie De Keersmaecker
Ivan De Vadder - (c) Charlie De Keersmaecker