Nieuw op Canvas: Jordskott.  Een modern misdaadverhaal met diepe wortels

Nieuw op Canvas: Jordskott. Een modern misdaadverhaal met diepe wortels

Vanaf maandag 14 december op Canvas en canvas.be

Jordskott is een tiendelige Zweedse mystery-thriller over een politievrouw die bij de dood van haar vader vanuit Stockholm terugkeert naar haar geboorteplaats, een stadje diep in de Zweedse wouden. Daar wordt ze opnieuw geconfronteerd met de verdwijning van haar dochtertje, acht jaar geleden.

Vanaf maandag 14 december om 23.10 u. (maandag tot donderdag)

 

No one’s promising a happy ending, but you can’t take your eyes off it.
The Guardian

Back to the roots

Eva Thörnblad (Moa Gammel) werkt als onderhandelaar voor de ‘special forces’ van de politie in Stockholm. Op een dag krijgt ze het bericht dat haar vader gestorven is. Ze haast zich naar haar geboortestadje Silverhojd voor de begrafenis en om het houtverwerkingsbedrijf te verkopen dat ze van hem geërfd heeft.

Eva verliet Silverhojd zeven jaar geleden, na de spoorloze verdwijning van haar dochtertje Josefine. Dat gebeurde tijdens een uitstap in de uitgestrekte bossen in de buurt.

Op de proef

De plaatselijke politie ging ervan uit  dat Josephine verdronken is in het Silverhojdmeer, en sloot de zaak. Maar Eva heeft altijd geloofd dat haar dochter is ontvoerd. Wanneer tijdens haar verblijf in Silverhojd een jongen verdwijnt, gaat ze zelf op onderzoek. Daarbij stoot ze op diepe en donkere krachten die haar wereldbeeld op de proef stellen.

Het beste van twee tradities

Jordskott (letterlijk ‘aardscheut’ of ‘kiem’) combineert het genre van de ‘Nordic thriller’ met de al even sterke Scandinavische traditie van mystiek, folklore en spookjes over geheimzinnige natuurkrachten. De sfeer van de reeks leunt aan bij die in The Killing, Top of the Lake en True Detective.

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos