Nieuw op Canvas: Radio Gaga

Nieuw op Canvas: Radio Gaga

Een poëtische en muzikale human interest-reeks - vanaf dinsdag 25 augustus

In Radio Gaga trekken de bevriende acteurs Joris Hessels en Dominique Van Malder met hun zelf gebouwde mobiele radiostudio naar acht locaties in België om er enkele dagen bijzondere lokale radio te maken. Ze zenden onder meer uit in een psychiatrische instelling, een verblijfpark, het strengste internaat van Vlaanderen en in een revalidatiecentrum. Samen met bewoners en passanten maken ze van Radio Gaga prettig gestoorde lokale radio op tv. Het resultaat is een poëtische, human-interestreeks waarin muziek een belangrijke rol speelt. Vanaf dinsdag 25 augustus om 21.15 u. op Canvas.

Meer informatie hieronder en op www.canvasvernieuwt.be.

De volledige persmap vindt u via de link onderaan.

De soundtrack van een plek

Joris en Dominique reizen door het land met een camionette en een kleine campingcar waarop een uitschuifbare radioantenne staat. Die zorgt ervoor dat ze ter plaatse het nodige zendbereik kunnen instellen. Zo kan iedereen die het horen moet of wil, hun non-stop radioprogramma live volgen, via kleine transistorradiootjes die ze ter plekke uitdelen.

Interviews, gesprekken en optredens van plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken. Tussendoor maken we in korte portretten kennis met een aantal passanten en zien we hoe het leven in de instelling, het internaat of het kleine Waals dorp het ritme volgt van Radio Gaga.

Radio Gaga gaat op zoek naar nuance, humor en ontroering, en naar de ziel en de soundtrack van een bepaalde plek. Wat is zo uniek aan die biotoop, en wat verbindt de mensen die er leven?

Joris en Dominique

Joris Hessels is geboren en getogen als jongste van vijf in Sint-Niklaas en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Afgestudeerd in 2003 heeft hij toneelstukken gespeeld en gemaakt bij Bronks, Het Gevolg, Het Paleis, Kopergietery, Steigeisen, Studio Orka en Compagnie Cecilia. Samen met kompaan Dominique Van Malder heeft hij Omroep Gaga opgericht, een radio voor en door psychiatrische patiënten. Hij heeft een zoon en doet zijn best om gelukkig te zijn.

Dominique Van Malder is in Dendermonde geboren in het uitmuntende bordeauxjaar 1976. Na z’n studies aan het Rits gaat hij aan de slag als acteur en regisseur bij Theater Antigone, maakt deel uit van Studio Orka en speelt als freelancer voor Bronks, Abattoir Fermé, Kopergietery, Compagnie Cecilia… Hij duikt af en toe op in film- en tv-land (De Behandeling, Offline, Flikken, Witse, Het Geslacht De Pauw) en maakt tweejaarlijks een theatervoorstelling met psychiatrische patiënten in het Guislain Instituut. Dominique woont in Gent en heeft één grote held: zijn zoon.

On air

Radio Gaga zendt uit in Revalidatiecentrum Pellenberg in Leuven, Villa Voortman in Gent (psychiatrisch ontmoetingshuis voor personen met verslavingsproblematiek), Internaat Sint-Jozefcollege in Turnhout, een verblijfpark met permanente bewoners in Laakdal, Huize Godtschalck in Oostende (een rusthuis voor zeelieden), het afgelegen en klein Waals dorpje Le Mesnil, psychiatrisch ziekenhuis Bethaniënhuis in Zoersel en het asielcentrum in Wingene.

 

Radio Gaga is een programma van De chinezen voor Canvas, gemaakt door o.a. Philippe Banze, Ilse Colpaert, Sarah D’Haeyer, Lucas Derycke, Lena Dewaegenaere, Nevine Gerits, Florian Ghequiere, Marlies Lembrechts, Jasper Stoefs, An Van Dael, Michel Vanhove en Joeri Weyn

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos