Nieuw op Canvas: Slijk - Sporters in weer en wind

Nieuw op Canvas: Slijk - Sporters in weer en wind

vanaf maandag 24 augustus

België is een regenland. Wie hier aan sport doet, weet wat hij kan verwachten.  Slijk is een vijfdelige documentaire reeks over sporten die zich vaak afspelen in de modder en mensen die ze beoefenen, van de Japanse veldrijder Yu Takenouchi tot drafrenster Hanna Huygens.  Vanaf maandag 24 augustus om 21.15 u.

Meer informatie hieronder en op www.canvasvernieuwt.be.  De volledige persmap is beschikbaar via de link onderaan.

Door weer en wind

Veldrijden, voetbal, motorcross, veldlopen en paardrijden. Vijf sporten in weer en wind. En dus vaak in de modder. In Slijk maken we kennis met mensen die zich daar niets van aantrekken en er vol voor gaan. Uit passie voor hun sport. De meesten kennen we (nog) niet. Ze staan in de schaduw van grotere talenten of hebben heel wat pech gekend in hun carrière. Ze komen nog maar net kijken of zijn wereldtoppers in een minder bekende sport.  Sommigen zijn opgegroeid in de Vlaamse modder, anderen verhuisden naar België om het hier te maken.  Wat bezielt hen om door modder en slijk te blijven ploeteren?

 

Gedreven door dezelfde droom

Isaac Kimeli is een veelbelovende Belgische veldloper van Keniaanse afkomst, die wordt begeleid door coach Tim Moriau.

Yu Takenouchi, Japans kampioen veldrijden, moet zich hier meten met de (Vlaamse) wereldtop. En dat valt niet altijd mee.

Slijk is ook de vaste biotoop van sidecar-motorcrossers Jan Hendrickx en Elvijs Mucenieks. Een verhaal over twee verschillende karakters met één gemeenschappelijk doel.

Emilio Ferrera weet als onvolprezen voetbaltrainer als geen ander hoe het voelt om slijk of modder naar zijn hoofd te krijgen.

En de 18-jarige Hanna Huygens is een rijzende ster in het drafrennen.

Vijf totaal verschillende verhalen, verbonden door dezelfde droom: kampioen worden. Nooit zonder moeite, soms tegen beter weten in, altijd bewonderenswaardig. Want vooral in Vlaanderen geldt: wie succes wil, moet eerst door het slijk.

Slijk is een programma van Diplodokus voor Canvas.

#slijk

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos