Nieuw op Canvas: The Five - een intrigerende misdaadreeks

Nieuw op Canvas: The Five - een intrigerende misdaadreeks

Vanaf dinsdag 25 oktober

Maandag 24 oktober 2016 — The Five is een gloednieuwe, tiendelige misdaadreeks van Sky1, bedacht door de bekroonde Amerikaanse successchrijver Harlan Coben. The Five gaat over de mysterieuze verdwijning van een jongen in 1995 en een moordzaak, 20 jaar later, die daar verband mee lijkt te houden.

Vanaf dinsdag 25 oktober om 22.45 u. op Canvas (maandag tot donderdag) en canvas.be.

Het is 1995. Vijf kinderen spelen in het park. Eén van hen, Jesse Wells, wordt door de anderen naar huis gestuurd. Het is het laatste wat ooit van hem is vernomen. Twintig jaar later wordt een prostituee op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Op de plaats van de misdaad vindt de politie DNA-sporen van Jesse. Hij lijkt dus nog in leven te zijn.

Het onderzoek wordt gevoerd door inspecteur Danny Kenwood (O.T. Fagbenle), een van Jesse’s vrienden van toen. Danny brengt de anderen op de hoogte: Jesse’s broer Mark Wells (Tom Cullen), nu een advocaat; Pru Carew (Sarah Solemani), die arts is geworden; en Slade (Lee Ingleby), die een opvangtehuis voor daklozen leidt. De vier jeugdvrienden komen weer bijeen in de hoop dat ze Jesse gezond en wel zullen terugvinden. Ook diens ouders, Julie (Geraldine James) en Alan (Michael Maloney), zijn verbijsterd door het nieuws. Wat deed Jesse op de plaats van de misdaad? Was hij de moordenaar, of een klant, of had hij nog een andere relatie met het slachtoffer? Het zijn maar enkele van de vele vragen die de familie én de politie zich stellen.

Het begin van een razend spannend en onvoorspelbaar misdaadverhaal, bedacht door een auteur die zowat alle belangrijke Amerikaanse thrillerprijzen heeft gewonnen, van de Edgar over de Shamus tot de Anthony Award.

The first TV show from the insanely successful crime writer grabs you and won’t let go”, schreef The Guardian.

The Five - OT Fagbenle, Lee Ingleby, Sarah Solemani en Ben Blackal - (c) Sky 1
The Five - OT Fagbenle - (c) Sky 1
The Five - Ben Blackal - (c) Sky 1
The Five -  Sarah Solemani - (c) Sky 1
The Five -  Geraldine James en Michael Maloney - (c) Sky 1
The Five -  Sarah Solemani en Ben Blackal - (c) Sky 1