Skip to Content
Nieuw op Canvas: The Five - een intrigerende misdaadreeks

Nieuw op Canvas: The Five - een intrigerende misdaadreeks

Vanaf dinsdag 25 oktober

The Five is een gloednieuwe, tiendelige misdaadreeks van Sky1, bedacht door de bekroonde Amerikaanse successchrijver Harlan Coben. The Five gaat over de mysterieuze verdwijning van een jongen in 1995 en een moordzaak, 20 jaar later, die daar verband mee lijkt te houden.

Vanaf dinsdag 25 oktober om 22.45 u. op Canvas (maandag tot donderdag) en canvas.be.

Het is 1995. Vijf kinderen spelen in het park. Eén van hen, Jesse Wells, wordt door de anderen naar huis gestuurd. Het is het laatste wat ooit van hem is vernomen. Twintig jaar later wordt een prostituee op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Op de plaats van de misdaad vindt de politie DNA-sporen van Jesse. Hij lijkt dus nog in leven te zijn.

Het onderzoek wordt gevoerd door inspecteur Danny Kenwood (O.T. Fagbenle), een van Jesse’s vrienden van toen. Danny brengt de anderen op de hoogte: Jesse’s broer Mark Wells (Tom Cullen), nu een advocaat; Pru Carew (Sarah Solemani), die arts is geworden; en Slade (Lee Ingleby), die een opvangtehuis voor daklozen leidt. De vier jeugdvrienden komen weer bijeen in de hoop dat ze Jesse gezond en wel zullen terugvinden. Ook diens ouders, Julie (Geraldine James) en Alan (Michael Maloney), zijn verbijsterd door het nieuws. Wat deed Jesse op de plaats van de misdaad? Was hij de moordenaar, of een klant, of had hij nog een andere relatie met het slachtoffer? Het zijn maar enkele van de vele vragen die de familie én de politie zich stellen.

Het begin van een razend spannend en onvoorspelbaar misdaadverhaal, bedacht door een auteur die zowat alle belangrijke Amerikaanse thrillerprijzen heeft gewonnen, van de Edgar over de Shamus tot de Anthony Award.

The first TV show from the insanely successful crime writer grabs you and won’t let go”, schreef The Guardian.

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos