Nieuw op Canvas: True Detective

Nieuw op Canvas: True Detective

De andere detectivereeks - vanaf zaterdag 25 juli

Maandag 20 juli 2015 — True Detective is een intrigerende, geladen en bijzonder sfeervolle HBO-reeks over de rituele moord op een jonge vrouw, de manier waarop het onderzoek ernaar werd gevoerd door twee heel verschillende politiemensen, en de gevolgen daarvan voor hun eigen leven en dat van anderen. Met Oscar-winnaar Matthew McConaughey en Oscar-genomineerde Woody Harrelson.

Het is geen klassieke misdaadreeks, maar een die kiest voor een ander perspectief. Minder vertrouwd misschien, maar des te verrassender en fascinerender: de true detective zeg maar. Meteen een preview van het soort reeksen die dit najaar op het vernieuwde Canvas zullen te zien zijn.

True Detective: vanaf zaterdag 25 juli om 20.40 u. (telkens twee afleveringen na elkaar)

 

Onderzocht en afgerond?

In 1995 wordt de jonge prostituee Dora Lange vermoord aangetroffen in een veld in de buurt van het stadje Erath, Louisiana. Ze is op een bizarre manier om het leven gebracht. Het onderzoek wordt toegewezen aan twee detectives: de einzelgänger Rustin ‘Rust’ Cohle (Oscar-winnaar Matthew McConaughey) en de familieman Martin ‘Marty’ Hart (Oscar-genomineerde Woody Harrelson).  Cohle en Hart slagen er vrij snel in een dader op te pakken. Daarmee lijkt de zaak afgerond.

The true story

Maar 17 jaar later, in 2012, worden Cohle en Hart voor verhoor opgeroepen en individueel ondervraagd over de manier waarop zij het onderzoek destijds hebben gevoerd. Officieel omdat het dossier van toen tijdens een orkaan is verdwenen. Maar er is meer aan de hand. Wat dat is, dat vernemen we in acht zinderende afleveringen, die voortdurend heen en weer springen van 1995 naar 2012 en de periode daartussen. Zo krijgen we geleidelijk meer inzicht in  in de explosieve relatie van de twee rechercheurs, hun tumultueuze privéleven en de rol van de moordzaak daarbij. .

De andere detective

True Detective is een ongewone misdaadserie die door pers en publiek werd bejubeld om het mysterieuze verhaal, de ingehouden spanning en onderhuidse dreiging, de subtiele karaktertekening van de hoofdpersonages, de geweldige dialogen, het spel met de tijd, de broeierige sfeer van de setting in Louisiana, de knappe cinematografie en de sfeervolle muziekscore.

Rich and absorbing, this eight-part drama quickly vaults into elite company, offering a singular voice that’s unlike almost anything else on TV.
Variety

True Detective runs slow and steady without ever seeming to drag. Even minor characters get room to breathe, and seem independently alive; the briefest scenes seem to imply life beyond the frame.... The dance Matthew McConaughey and Woody Harrelson do together here is work of a very high order, and all the reason you need to watch.
Los Angeles Times

Trailer True Detective

True Detective - Matthew McConaughey - (c) HBO
True Detective - Woody Harrelson en Matthew McConaughey - (c) HBO
True Detective - Woody Harrelson en Matthew McConaughey - (c) HBO