Skip to Content
Rudi Vranckx maakt 'Kleine helden'

Rudi Vranckx maakt 'Kleine helden'

Volgend jaar op Canvas - nu al op Facebook en www.rudivranckx.be

‘Kleine helden’ wordt de titel van de nieuwe reeks van Rudi Vranckx. Dat maakte hij vandaag bekend op zijn Facebookpagina 'In het spoor van Rudi Vranckx'. In ‘Kleine helden’ geeft Vranckx een gezicht aan gewone mensen die overal ter wereld in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen en het verschil maken. De reeks wordt uitgezonden in 2015, maar ‘the making of’ is naar goede gewoonte al vanaf begin december te volgen op Facebook én op de nieuwe website www.rudivranckx.be.

 

Gewone mensen die het verschil maken

In zijn nieuwe documentaire reeks vertelt Rudi Vranckx verhalen van helden : mensen die hun lot niet zomaar ondergaan, maar die moedig tegen de stroom in roeien, op zoek naar een uitweg uit neerwaartse spiralen en vicieuze cirkels. Kleine helden zijn het, naamloze mannen en vrouwen die geen Nobelprijzen winnen, maar op hun eigen manier toch zorgen voor doorbraak en verandering in hun leven en dat van anderen.

 

Inspirerende mensen

Die kleine helden ontmoet Vranckx al 25 jaar lang tijdens zijn reizen. Moeders, vaders, dorpsoversten, eenvoudige burgers, activisten…: die lichtjes in het duister krijgen in Kleine helden eindelijk de aandacht die ze verdienen. Want in een wereld die chaotischer en onzekerder is dan ooit, brengen ze verhalen die niet deprimeren, maar inspireren.

 

Helden van overal

Daarvoor trekt Rudi Vranckx naar alle uithoeken van de wereld, want kleine helden vind je overal. In Mexico gaan burgerwachten de strijd aan met drugsbendes, omdat de overheid tekort schiet. In Hongkong neemt een jonge student het voortouw in het protest voor meer democratie. In Nigeria slaan een katholieke priester en een moslimgeleerde, allebei ex-militieleiders, de handen in elkaar om samen met jongeren een vreedzame oplossing te zoeken voor hun conflicten. Al vind je ook kleine helden net om de hoek: in Europa bezoekt Vranckx bijvoorbeeld de visser die al honderden Afrikaanse vluchtelingen uit de Middellandse Zee redde.

 

Volg ze op de voet

Kleine Helden wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Canvas. Net zoals bij de vorige reeksen (De Vloek van Osama, De Revolutieroute, Het verdriet van Europa, Vranckx in Niemandsland) kan je Rudi Vranckx en zijn ploeg op de voet volgen bij het maken van hun reeks, via de Facebookpagina In het spoor van Rudi Vranckx.

Nieuw is dan weer de website www.rudivranckx.be, waarmee de redactie van Vranckx zijn online aanwezigheid verder uitbouwt met dagelijkse nieuwsberichten, duiding en reisverslagen.

www.rudivranckx.be
www.facebook.com/inhetspoorvanrudivranckx
twitter: @rudivranckx

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos