Nieuwe zaterdagavondfictie op Canvas: moord op een boorplatform

Nieuwe zaterdagavondfictie op Canvas: moord op een boorplatform

Rig 45 – vanaf zaterdag 29 september

Maandag 24 september 2018 — Rig 45 is een zesdelige Scandinavische misdaadreeks over een veiligheidsagente van een petroleummaatschappij die naar een olieplatform (Rig 45) op de Noordzee wordt gestuurd. Ze moet er een dodelijk ongeluk onderzoeken, maar stoot op een muur van stilzwijgen. Tegen de tijd dat ze door heeft dat het geen ongeval was, is er een zware storm uitgebroken die het boorplatform isoleert van de buitenwereld. De bemanning moet niet alleen de strijd aangaan met de elementen, maar ook met een moordenaar in hun midden.

Rig 45 is een coproductie van het Scandinavische Viaplay en het Britse ITV. Het verhaal werd bedacht door onder meer Alexander Kantsjö, die eerder ook tekende voor Jordskott (eveneens te zien op Canvas). De hoofdrollen worden gespeeld door een  internationale cast met onder meer de Ierse Catherine Walker (Versailles), de Schot Gary Lewis (Billy Elliot, Outlander), de Deen Sören Malling (The Killing, Borgen) en de Zweed David Dencik (Top of the Lake, Follow the Money, Genius).

Vanaf zaterdag 29 september om 20.35 u. op Canvas (telkens twee afleveringen) en VRT NU. 

“De indrukwekkende decors, het geweldige verhaal en de fantastische ensemble cast duwen de kijkers naar het tipje van hun stoel. Als het om topsuspense aankomt heeft dit olieplatform een enorme bron aangeboord”.
Jakob Mejlhede, hoofd programmering MTG

Twee dagen voor Kerstmis wordt veiligheidsagent Andrea Burrell (Catherine Walker) door haar werkgever Benthos Oil naar Rig 45 gestuurd, een olieplatform op de Noordzee. Ze moet er een verdacht overlijden onderzoeken. Maar de bemanning lijkt niet erg happig op buitenstaanders en wil nauwelijks met haar praten. Ze heeft het moeilijk om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Net op dat moment breekt een zware storm uit. Elk contact met het vasteland is verbroken. Na een tweede incident wordt duidelijk dat het niet zomaar om een ongeval ging. Er is een moordenaar aan boord van het booreiland. Is het een van hen of heeft nog iemand anders zich de toegang tot het platform verschaft? En waarom heeft de dader het op de arbeiders van Rig 45 gemunt?

De bijzondere setting op een booreiland en de oplopende spanningen tussen de werknemers op het platform maken van Rig 45 een sfeervolle, claustrofobische thriller.

 

Trailer Rig 45

Rig 45 - (c) ITV
De bemanning van Rig 45 - (c) ITV
Catherine Walker - (c) ITV
David Dencik - (c) ITV
Gary Lewis - (c) ITV
Jakob Oftebro - (c) ITV
Lisa Henni - (c) ITV
Sören Malling - (c) ITV