Novastar: Inside Outside - de film - op zondag 5 oktober

Woensdag 1 oktober 2014 — 'Novastar: Inside Outside' is een documentaire van Wouter Bouvijn over het totstandkomen van Joost Zweegers' nieuwste album 'Inside Outside'. De film reconstrueert de reis die Joost aflegde om tot het album te komen. Het is een road trip die ons van in Antwerpen overzee voert langs de glooiende landschappen van Zuid-Engeland en de weidse Welshe vergezichten. Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde reist mee met Joost en peilt naar diens muzikale invloeden, inspiratie en obsessies. In Headliners op Canvas, op zondag 5 oktober om 21.20 u.

 

Na vijf jaar stilte verscheen in maart van dit jaar het nieuwe Novastar-album 'Inside Outside'. De plaat werd geproduced door niemand minder dan John Leckie, de legendarische producer die zijn sporen verdiende in de Abbey Road studio's met ondermeer Pink Floyd en George Harrison. Leckie zat ook achter de knoppen voor monumentale albums van The Verve, The Stone Roses en Radiohead. De producer stelde een dream team van gastmuzikanten samen waar Joost Zweegers mee aan de slag ging in de afgelegen Rockfield studio's in Wales.

Deze film reconstrueert de reis die Joost aflegde om tot het album te komen. Het is een road trip die ons van in Antwerpen overzee voert langs de glooiende landschappen van Zuid-Engeland en de weidse Welshe vergezichten.

Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde reist mee met Joost en peilt naar diens muzikale invloeden, inspiratie en obsessies. Er wordt halt gehouden in opnamestudio's en op plaatsen die Joost inspireerden en we ontmoeten onderweg iedereen die een bijdrage leverde aan het album.

Naast documentaire is deze film evenzeer een mood piece waarin de dromerige songs van Inside Outside perfect tot hun recht kunnen komen.

Joost Zweegers over zijn tocht met John Leckie: “Dit heeft echt iets met mij gedaan; ik ben positief veranderd door dit avontuur. Ik voel dat dit verhaal met Engeland nog niet afgerond is. Mijn hart ligt in België maar mijn fantasie in Engeland.” 

Stijn Van de Voorde, die alles van op de eerste rij opnieuw kon meebeleven: “Voor Joost moet dit een ongelooflijk avontuur geweest zijn, maar voor mij was dit alvast een ongelooflijke trip.” 

'Novastar: Inside Outside' is een coproductie van Make Lemonade en Canvas.

 

(c) Charlie De Keersmaecker
(c) Charlie De Keersmaecker
(c) VRT - Make Lemonade