Onder embargo tot donderdag 4 september om 20.00 u. : Geert Tanghe wordt de zevende supercrack uit de geschiedenis

Onder embargo tot donderdag 4 september om 20.00 u. : Geert Tanghe wordt de zevende supercrack uit de geschiedenis

Gelieve de hieronder aangegeven embargo's te respecteren

Maandag 1 september 2014 — We hebben er meer dan vijf jaar moeten op wachten, maar eindelijk is het zover: een nieuwe supercrack is opgestaan: Geert Tanghe uit Edegem. Hij zal zijn 20ste duel winnen in de aflevering van donderdag 4 september. Om de spanning en het kijkplezier te bewaren, vragen wij u uitdrukkelijk om de hieronder vermelde embargo’s te respecteren.
Geert Tanghe is beschikbaar voor interviews op woensdag 3 september vanaf 17.30 u.
U kan hem contacteren via VRT Communicatie: interviews@vrt.be
Foto’s zijn beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie.

De Canvascrack is er van maandag tot donderdag om 19.25 u.

 

EMBARGO TOT MAANDAG 1 SEPEMBER OM 20.00 U.:
Geert Tanghe stoomt door in de Canvascrack

Trouwe kijkers van de Canvascrack hebben het al even in de gaten: de huidige crack Geert Tanghe is – zoals dat heet - goed bezig. Vorige donderdag rondde hij de kaap van 10 gewonnen tafels. En in de aflevering van maandag deed hij er nog drie bij. Daarbij haalde hij in elk duel  de maximumscore van 5. Zo komt zijn totaal op 13 tafels en daarmee is de 53-jarige leraar geschiedenis uit Edegem tot nu toe alvast de beste crack van dit seizoen. De vorige recordhouder van deze zomer, Ivo Verreyt, strandde op 12. Geert Tanghe won zijn 13de duel tegen uitdager Wilfried Ostyn, met 4-5. Daarmee bracht hij zijn totale winst op 4075 euro.
In de aflevering van dinsdag zien we of hij dat bedrag nog kan verhogen.
De Canvascrack is er van maandag tot vrijdag om 19.25 u.

 

EMBARGO TOT WOENSDAG 3 SEPEMBER OM 20.00 U.:
Wordt Geert Tanghe de zevende supercrack uit de geschiedenis?

Het wordt superspannend op donderdag 4 september in de Canvascrack. Geert Tanghe haalde in de uitzending van woensdag zijn 18de tafel binnen en kan donderdag dus doorgaan tot 20 gewonnen duels. In dat geval zou hij de zevende supercrack worden uit de geschiedenis. Het is ondertussen meer dan vijf jaar geleden dat een quizzer daar nog in slaagde: de voorlopig laatste supercrack is nog altijd Erik Meersschaert, die zijn reeks van 20 tafels op 30 juni 2009 afsloot.

Ook Geert Tanghe heeft nu uitzicht op de eretitel van supercrack. Indien hij nog twee duels wint, komt zijn totaal op 20 en verdubbelt zijn winst tot 25.000 euro. Maar de buit is nog niet binnen. Vraag dat maar aan  Wim Baes. Die strandde vorig jaar in het zicht van de eindmeet en bleef steken op 19 gewonnen tafels.

Geert Tanghe zal donderdag opnieuw moeten afrekenen met Luc Venstermans, de man die hem al acht keer het vuur aan de schenen legde. Telkens eindigde hun duel op een gelijkspel. Luc komt donderdag dus voor de negende keer terug. Hij is een ijzersterke quizzer met veel ervaring en is vastbesloten om eindelijk eens de maat te nemen van Geert Tanghe.

De Canvascrack is er van maandag tot vrijdag om 19.25 u.

 

EMBARGO TOT DONDERDAG 4 SEPEMBER OM 20.00 U.:
Geert Tanghe wordt supercrack!

Het is zover: we hebben een nieuwe supercrack. Geert Tanghe is erin geslaagd om 20 tafels te winnen en verdient daardoor niet alleen de eretitel van supercrack, maar ook het ronde bedrag van maar liefst 25.000 euro. Hij is nog maar de zevende quizzer in 13 seizoenen van de Canvascrack die dat huzarenstuk voor mekaar krijgt. Het was ondertussen vijf jaar geleden dat iemand hem dat voordeed: Erik Meersschaert werd supercrack op 30 juni 2009.

Geert Tanghe begon aan zijn parcours op donderdag 21 augustus. In twee weken tijd speelde hij in totaal 34 duels, waarvan hij er dus 20 won en 14 keer gelijkspeelde. In 18 van zijn 34 duels haalde hij de maximumscore van 5. Van de 14 ex aequo’s waren er liefst 8 tegen Luc Venstermans. Maar in hun negende en beslissende  duel haalde Geert Tanghe het laken uiteindelijk toch naar zich toe.

De 53-jarige Geert Tanghe is leraar geschiedenis in het vijfde en zesde jaar ASO. Hij is het prototype van een ‘gezonde geest in een gezond lichaam’. Geert is een fervente wandelaar en loper, en draait daarbij zijn hand niet om voor een marathon. Daarnaast speelt hij ook voetbal in Kontich. Hij houdt ook van lezen, film en uiteraard ook van een goede quiz. Hij speelde ooit mee in Per Seconde Wijzer, maar zijn optreden in de Canvascrack slaat natuurlijk alles: “Het was een geweldige ervaring om mee te spelen in de Canvascrack. En ook plezant: ik heb mezelf goed geamuseerd, op een paar heikele momenten na, toen ik bijn uitgeschakeld werd. Maar niet alleen het quizzen zelf was de moeite waard, ook de wachttijden tussendoor en het contact met Sven en het productieteam, en met de andere kandidaten. Ik heb daaraan veel te danken om mijn focus te kunnen behouden op het spel. Ik kijk ook met plezier terug op de vele duels met mijn ‘kwelgeest’ Luc Venstermans. Gelukkig heb ik uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Maar ik denk dat Luc het zeer ver gaat schoppen. Misschien komen er wel twee supercracks na elkaar. Ik duim alvast voor hem”.

Zoals de wetten van de Canvascrack het voorschrijven, wordt de uitdager die verliest van de supercrack, inderdaad de nieuwe crack. En dat is dus Luc Venstermans, een 57-jarige ingenieur uit Weerde. We zagen hem de voorbije weken al 9 keer aan het werk als uitdager van Geert Tanghe. En nu mag hij zelf zijn kans wagen. Hij won donderdag al meteen zijn eerste duel als crack en gaat op maandag 8 september voor zijn tweede tafel. Luc is een ervaren quizzer, maar heeft ook een passie voor voetbal (en dan vooral voor KV Mechelen), film en fietsen.

De Canvascrack is er van maandag tot vrijdag om 19.25 u.

 

Geert Tanghe is beschikbaar voor interviews op woensdag 3 september vanaf 17.30 u.
U kan hem contacteren via VRT Communicatie: interviews@vrt.be
Hoge resolutiefoto's zijn beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie.

Embargo tot 1.9 om 20.00 u. - Geert Tanghe wint tafel 13
Embargo tot 1.9 om 20.00 u. - Geert Tanghe wint tafel 13 van Wilfried Ostyn
Embargo tot 3.9 om 20.00 u. - Geert Tanghe wint tafel 18
Embargo tot 4.9 om 20.00 u. - Geert Tanghe wordt supercrack en wint 25.000 euro
Embargo tot 4.9 om 20.00 u. Geert Tanghe is nieuwe supercrack
Luc Venstermans