Ook toptalent moet door het slijk

Ook toptalent moet door het slijk

Isaac Kimeli in de eerste aflevering van Slijk - maandag 24 augustus

België is een regenland. Wie hier aan sport doet, weet wat hij kan verwachten.  Slijk is een reeks over sporters in weer in wind, die er alles voor over hebben om het te maken, zelfs al moeten ze letterlijk en soms ook figuurlijk door het slijk. In de eerste aflevering maken we kennis met Isaac Kimeli een veelbelovende Belgische veldloper van Keniaanse afkomst, die wordt begeleid door coach Tim Moriau. Maandag 24 augustus om 21.15 u.

De eerste aflevering is voor persvisie beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie: pers.vrt.be

Meer informatie over de eerste aflevering vindt u hieronder, de volledige persmap via de link onderaan.

 

Isaac Kimeli werd geboren in het Keniaanse hoogland, net als zo veel andere goede lopers. Toen hij enkele jaren geleden naar zijn moeder in België kwam, hield hij meer van voetbal. Lopen, dat deed je om naar school te gaan.

Maar echt talent blijft zelden onopgemerkt.  Hij sloot zich aan bij Olympic Essenbeek Halle, waar trainer en intussen boezemvriend Tim Moriau zich over hem ontfermde. Tim is zelf een fervent loper, maar beseft dat hij niet goed genoeg is om de top te halen. Als trainer daarentegen hoopt hij ooit met Isaac aan de Olympische Spelen deel te nemen.

Daarom legt Isaac zich in de zomer toe op de lange afstanden op de baan, maar in de winter doet hij aan veldlopen. Want wat kan je anders, in België? De kou, de modder, veel om aan te wennen.  Intussen kan hij het niet meer missen.

Samen met  Tim en ploeggenoot Thomas doet hij een gooi naar eindwinst in de Crosscup, het officieuze Belgische kampioenschap. Als het hem lukt, zal hij met zijn eenentwintig jaar de jongste eindwinnaar ooit zijn.

Wij volgen hem in de aanloop naar de laatste manche van dit criterium. Wint hij, dan schrijft hij geschiedenis. En zijn wij getuige van de definitieve ontbolstering van een enorm talent, aan het begin van een beloftevolle carrière.  

Slijk is een programma van Diplodokus voor Canvas.

#slijk

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos