Opnames nieuwe Canvas-reeks Bevergem begonnen

Dinsdag 24 juni 2014 — In Zwevegem en Kooigem zijn de opnames begonnen voor de nieuwe Canvas-comedy Bevergem. De reeks volgt de belevenissen van Freddy De Vadder (alter ego van comedian Bart Vanneste) die zich om onduidelijke redenen in het West-Vlaamse dorp Bevergem komt vestigen. Het contrast tussen Freddy en de Bevergemnaars kan niet groter zijn. De reeks werd geschreven door Bart Vanneste, Wannes Cappelle en Dries Heyneman. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Bart Vanneste, Maaike Cafmeyer, Wim Willaert , Piet De Praitere, Ann Tuts en Han Coucke.
 

Enkele jaren geleden daagde Bart Vanneste, alias Freddy De Vadder, bevriende en gelijkgestemde talenten – comedians / acteurs / comedycoaches / muzikanten – uit om hun frisse ideeën over humor en fictie samen te ballen. Ze schaafden en beitelden geduldig aan hun eigen personages/characters, dialogen en een eigenzinnig scenario. Zo creëerden ze een onweerstaanbaar universum, Bevergem genaamd.

Bevergem is een pittoresk dorp met groteske bewoners, gedreven door misplaatste ambitie, nijd en ijdelheid. Op zekere dag neemt stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. En hij doet er zelf ook het zwijgen toe. Maar het contrast tussen Freddy en de kleinmenselijke Bevergemnaars kan niet groter zijn: in de aanloop naar de jaarlijkse dorpsfeesten raken de gemoederen nogal verhit, maar de farao der foertzeggers slaat alle heisa gade en blijft te allen tijde de onbewogen beweger.

Bevergem ligt op de grens tussen levensechtheid en karikatuur. Maar uiteindelijk zegeviert het realisme, ook al dankzij de regiestijl van Gilles Coulier. “En het authentiek West-Vlaams dat de Bevergemnaars praten”, zeggen Coulier en producent Gilles De Schryver. “Voor ons is dit een logische keuze die de poëtische muzikaliteit van de reeks extra in de verf zet.”

Bevergem wordt ten vroegste in het najaar van 2015 uitgezonden op Canvas

Scenario: Bart Vanneste, Wannes Cappelle, Dries Heyneman
Productiehuis De Wereldvrede in samenwerking met BroekToe.

Cast (en mede-bedenkers): Bart Vanneste (Freddy De Vadder), Maaike Cafmeyer (Het geslacht De Pauw, Marsman), Wim Willaert (Offline, Eigen kweek), Piet De Praitere (Etienne met het open verhemelte), Ann Tuts (FC De Kampioenen), Ilse De Koe (Quiz me quick), Han Coucke (Han Solo), Sébastien Dewaele (Eigen kweek), Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Dries Heyneman (Ter Bescherming van de Jeugd).

De reeks wordt gesteund door VRT/CANVAS, VAF/Mediafonds, Screen Flanders en The Belgian Tax Shelter.

Bevergem wordt ten vroegste in het najaar van 2015 uitgezonden op Canvas

De opnames van Bevergem vinden voornamelijk plaats in de investerende gemeentes Zwevegem (merendeels op cultuursite Transfo) en Kooigem (kleinste deelgemeente van Kortrijk met 777 inwoners). Met dank aan burgemeester Marc Doutreluingne en burgemeester Vincent Van Quickenborne en hun besturen, voor hun medewerking en steun aan Bevergem.

www.bevergem.be