Opnames nieuwe fictiereeks ‘De 16’ gestart

Opnames nieuwe fictiereeks ‘De 16’ gestart

Over het leven achter de schermen van de Wetstraat

Na Bevergem en Clinch werkt Canvas opnieuw aan een eigenzinnige en onderscheidende fictiereeks. Onlangs zijn de opnames begonnen van De 16, een serie over de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat. De reeks combineert drama met comedy. Ze werd geschreven door Willem Wallyn, die ook de regie voor zijn rekening neemt, en Wouter Verschelden.

De macht grijpen in de Wetstraat 16, dat is het ultieme doel van vicepremier Steven Kennis (gespeeld door Michael De Cock). Maar om eerste minister te worden, is er nog veel werk aan de winkel. En dat beseft ook De Partij. Die roept Charles Van Praet (gespeeld door Jan Hammenecker), die de politiek wil verlaten voor een topjob bij de Europese Centrale Bank, terug van Frankfurt om Kennis in de 16 te krijgen. Van Praet wordt de nieuwe kabinetchef van Kennis en stelt onmiddellijk orde op zaken, zonder daarbij iets of iemand te sparen. En dat zorgt voor hilarische, maar soms ook wel gênante momenten.

De 16 is een productie van Luna Films en Grid Film voor Canvas, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De precieze uitzendperiode is nog niet bepaald.

Meer informatie over de reeks krijgt u tijdens een setbezoek op vrijdag 22 april. De uitnodiging daarvoor volgt later. Tot dan zijn geen interviews mogelijk.

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos