OPROEP Canvas: Historische documentaire reeks: Kinderen van de repressie

Canvas zoekt getuigenissen over de repressieperiode in België

Woensdag 14 september 2016 — Canvas is voor een nieuw programma  op zoek naar kinderen waarvan de ouders een collaboratie en/of repressieverleden hebben. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met historicus Koen Aerts van de Universiteit Gent. Concreet zoekt de redactie naar mensen die zowel voor, tijdens als na de oorlog geboren zijn en weten wat het is om opgegroeid te zijn als ‘kind van’.

Was uw familie in stilzwijgen gehuld, of werd er openlijk over het verleden gepraat? Hebt u zelf te lijden gehad onder de (gevolgen van de) repressie? Weet en begrijpt u waarom uw ouders na de oorlog werden gestraft? Zijn er spanningen die nog tot op vandaag doorwerken? Hoe heeft de oorlog uw latere leven beïnvloed? Canvas wil een taboe doorbreken, en voor het eerst die mensen uitgebreid op tv een stem geven die nog nooit eerder hun verhaal konden doen: de kinderen van de repressie.

Hebt u zo’n verhaal en wil u er mee naar buiten komen, contacteer dan vrijblijvend onze redactie op het nummer 02/741 58 36 of via repressie@canvas.be.