Ozark Henry: Music for the Film that Never Was

Ozark Henry: Music for the Film that Never Was

Een documentaire van Dimitri Van Zeebroeck – vrijdag 6 mei

‘Music for the film that never was’ is een documentaire over de totstandkoming van Paramount: de symfonische plaat die Ozark Henry (Piet Goddaer) heeft opgenomen met het 90-koppige Nationaal Orkest van België. De film werd geregisseerd door Dimitri Van Zeebroeck, bekend van zijn reeksen Weerwolven en Elements voor Canvas. Vrijdag 6 mei om 22.40 u. op Canvas en canvas.be

Met Paramount creëerde Ozark Henry een muziekopname die de essentie van een liveperformance in drie dimensies weet te vatten. Hij zet zijn publiek vlak naast zich op het podium, in het centrum van de actie.  Het resultaat, zijn album 'Paramount', is het eerste album ter wereld dat 3D-geluidstechnologie op deze schaal toepast.

Gedurende anderhalf jaar volgde Dimitri Van Zeebroeck het proces van de opnames tot de release van het album en het eerste concert in Bozar. Het is geen typische 'making of' geworden, maar een gelaagd portret van een de bevlogen artiest, een vakman en dromer die zich op nieuw terrein begeeft. Het portret werd gefilmd in zwart-wit en duurt 32 minuten lang.

Piet Goddaer is een moderne David Bowie”  (Ronald Prent, recording en mixing engineer).  

Paramount is een nieuw emotioneel concept” (Darcy Proper, mastering engineer en drievoudig Grammy winnaar).

Je luistert niet langer naar een album, maar je kijkt naar een film die niet bestaat.” (Rick Vanschooten, CEO Sony Benelux).

"Dimitri Van Zeebroeck weet als geen ander de ziel te vatten en de intimiteit van een creatie. Zijn beeldtaal is uniek.” (Piet Goddaer)

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos