Preview Canvas | Sven Speybrouck vindt microgolf op VRT-toren

De wilde keuken - vanaf woensdag 10 december

Kant-en-klaar-gerechten zijn handig, al moet je wel een microgolf in de buurt hebben. Maar microgolven, die vind je op meer plaatsen dan je zou denken. Op de VRT-toren bijvoorbeeld. Daar staan een heleboel antennes die microgolven uitzenden en ontvangen. In 'De wilde keuken' onderzoekt Sven of je daar daadwerkelijk een kant-en-klaar-gerecht mee kan bereiden. Dat soort verrassende verhalen over eten zijn typisch voor De wilde keuken, vanaf woensdag 10 december op Canvas.

 

'De wilde keuken' dat zijn twee mannen met maar één vraag: waar komt ons eten vandaan? Het uitgangspunt: een onbevangen blik en een grenzeloze nieuwsgierigheid. Het resultaat: een zee van prachtige verhalen en wondermooie beelden. Als kijker ontdek je dingen over eten waarvan je niet wist dat je ze wilde weten. En zaken waarvan je niet zeker weet of je ze wel wilde weten. 'De wilde keuken' wordt gepresenteerd door Wouter Klootwijk en Sven Speybrouck.

De wilde keuken is het enige programma over eten waarin niet wordt gekookt. Of toch. Af en toe. Een vuur van aangespoeld wrakhout op de rotsen. Een pot met kokend zeewater. Kreeft erin. Klaar. Eerlijk. Puur. Zonder tralala. Er worden geen punten gegeven en er wordt niemand weggestemd. Er wordt enkel gekeken en geluisterd. Naar landbouwers en arbeiders, naar velden en fabrieken. Slow tv op z’n best.

 

Aflevering 1 : Bier – woensdag 10 december om 20.40 u.

Als je als Nederlander iets over bier wil te weten komen, dan kan je maar beter naar België komen. Niet naar Leuven, Westmalle of Hoegaarden, maar naar Aalst. Daar staat een gigantische fabriek midden in de stad. Elke dag worden er schepen vol graan gelost. Daarmee zou je bier kunnen brouwen. Maar dat is niet wat ze in Aalst doen. Ze halen er suiker uit. Die verkopen ze aan brouwers en die brouwen er bier mee. Met graan en suiker. Hoe meer suiker, hoe straffer het bier. Sven zoekt en vindt een pijpleiding vol suikerstroop. En Wouter trekt naar Poperinge. Want wie bier zegt, zegt hop en wie hop zegt, zegt Poperinge. Maar wat is het eigenlijk: hop? En waarom kan bier niet zonder? De wilde keuken zoekt het uit.

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos