PROGRAMMAWIJZIGING | Headliners op zondag 19 april : The Sound of Belgium vervangt Soulwax XL

PROGRAMMAWIJZIGING | Headliners op zondag 19 april : The Sound of Belgium vervangt Soulwax XL

De voor zondag 19 april aangekondigde uitzending van de documentaire Soulwax XL verschuift naar een later te bepalen datum. In de plaats daarvan komt The Sound of Belgium, een documentaire van Jozef Devillé over de geschiedenis van de dansmuziek in België.

 

Velen herinneren zich de New Beat, een surreëel elektronisch muziekgenre van eigen bodem dat in de jaren '80 wereldwijd succes kende. Maar dit genre, dat plots alle dansvloeren veroverde, kwam niet uit het niets. De eclectische mengvorm die New Beat eigenlijk was, had al veel eerder zijn oorsprong.

'The Sound of Belgium' onderzoekt hoe een klein land in het hart van Europa een uniek geluid ontwikkelde en zichzelf zo op de wereldkaart plaatste. Tegelijk vertelt de documentaire een alternatieve geschiedenis van ons land. Aan de hand van archiefbeelden, clips, hits en interviews schetst de film een muzikaal beeld van België, van de vooroorlogse kermissen, over de dansnamiddagen met Decap-orgel in de jaren '40, tot de grote discotheken in de jaren '80.

 

The Sound of Belgium: in Headliners op zondag 19 april om 21.55 u. op Canvas.

Contacteer ons
Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma's en netten
Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma's en netten
Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos