Skip to Content
Radio Gaga in Benidorm

Radio Gaga in Benidorm

Joris en Dominique in de favoriete badstad van vele Vlamingen - dinsdag 25 oktober om 21.10 u.

Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan dit najaar opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio. In Radio Gaga strijken ze neer op acht bijzondere locaties, maken er hyperlokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews met, optredens van en portretten over plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken.

In de vierde aflevering trekken Joris en Dominique met hun radiofonische caravan zowaar naar het buitenland. Hoewel, in Benidorm voelen vele Vlamingen zich thuis.

Dinsdag 25 oktober om 21.10 u. op Canvas en canvas.be en om 9.00 u. op Radio 2.

Aflevering 4 - Benidorm (25 oktober)

“Ik heb het gevoel dat sommige mensen hier proberen gelukkig te ‘spelen’. Ik denk dat het meer regent in sommige harten dan dat men toegeeft...”
Dominique Van Malder, in Benidorm

“Dat zou nog goed zijn, ons eerst zat drinken en dan euthanasie. En van niets meer weten.”
Jeanneke, 78 jaar

Benidorm, aan de Costa Blanca, is de favoriete Spaanse vakantiebestemming van veel Vlamingen. Vooral senioren hopen er op een zonnige oude dag, het lijkt wel het grootste openlucht geriatrisch centrum van Europa. Helaas is het leven er niet altijd rozengeur en maneschijn.

Guy verkocht in 1978 zijn kapperszaak en verhuisde naar Benidorm. Na de dood van z’n Spaanse vriend bleef hij er wonen ‘omdat iedereen in België het toch zo druk heeft’.

Eddy ziet eruit als een Hells Angel, maar hij is eigenlijk een teddybeer. Hij ontdekte de geneugtes van het zuiders klimaat toen hij met z’n ouders op vakantie was in Benidorm.

Jeanneke en André leven al 30 jaar samen. Na hun vorige huwelijken begonnen ze een nieuw leven in Benidorm, met een dagelijkse portie zon en cava…

 

De volgende afleveringen

Radio Gaga is ook te gast in :

  • Palliatieve zorg Coda in Wuustwezel
  • Meulenberg, een multiculturele wijk in de gemeente Houthalen-Helchteren
  • De Markgrave, een voorziening voor blinden en slechtzienden
  • De Abdij van Averbode (Orde der Norbertijnen)

 

Radio Gaga op Radio 2

Joris en Dominique maken dit najaar niet alleen lokale, maar ook nationale radio, meer bepaald op Radio 2. Elke dinsdag vanaf 4 oktober, telkens op de dag van de televisie-uitzending op Canvas, maakt Plaat Préféré van Benjamien Schollaert tussen 9 en 10 u. plaats voor Radio Gaga met Joris en Dominique. Zij vertellen over hun ervaringen op de locatie waar ze ’s avonds ook op Canvas te zien zijn, en laten de luisteraars kennismaken met de mensen die er wonen, verblijven of werken. Intense verhalen en mooie muziek, zoals we dat van Radio Gaga gewend zijn.

Ook Radio 2 brengen Joris en Dominique deze keer de verhalen en de favoriete platen van de gedetineerden van Ruiselede.

 

Radio Gaga is een programma van De chinezen voor Canvas.

 

 

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Coördinator communicatie Canvas
Anne Stroobants Coördinator communicatie Canvas
Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos