Skip to Content
Radio Gaga in de gevangenis

Radio Gaga in de gevangenis

Joris en Dominique in het Penitentiair Landbouwcentrum in Ruiselede - dinsdag 18 oktober om 21.10 u.

Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan dit najaar opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio. In Radio Gaga strijken ze neer op acht bijzondere locaties, maken er hyperlokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews met, optredens van en portretten over plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken.

In de derde aflevering plooien Joris en Dominique hun radiofonische caravan open in het Penitentiair Landbouwcentrum in Ruiselede.

Dinsdag 18 oktober om 21.10 u. op Canvas en canvas.be en om 9.00 u. op Radio 2.

Aflevering 3 - Penitentiair Landbouwcentrum Ruiselede (18 oktober)

“In deze gevangenis ontnuchter je. Je begint weer van dingen te houden, je krijgt gezonde verslavingen in de plaats. Daarom was het nodig dat ik die pandoering van de staat kreeg."
Rudy, 34 jaar

Radio Gaga sluit zich op in de gevangenis van Ruiselede. Wie hier verblijft, mag niet vluchtgevaarlijk zijn, moet in groepsverband kunnen leven en willen werken in het landbouwcentrum. Via het open regime bereiden 60 gedetineerden zich voor op een terugkeer in de maatschappij.

Toen Jelle 12 jaar was, stierf zijn vader aan een overdosis. Hij kwam zelf ook op jonge leeftijd met het gerecht in aanraking, maar hij blijft dromen van een normaal leven in een normaal gezin.

Peter probeert de spoken uit z’n delinquent verleden te verjagen door zich op z’n werk in de gevangenis te smijten, en door z’n dagelijkse fitnessoefeningen.

En Kenneth is net aangekomen in Ruiselede. Hij moest voor de vierde keer naar de gevangenis in evenveel jaren tijd

De volgende afleveringen

Radio Gaga is ook te gast in :

  • Benidorm
  • Palliatieve zorg Coda in Wuustwezel
  • Meulenberg, een multiculturele wijk in de gemeente Houthalen-Helchteren
  • De Markgrave, een voorziening voor blinden en slechtzienden
  • De Abdij van Averbode (Orde der Norbertijnen)

Meer informatie over die afleveringen volgt later.

 

Radio Gaga op Radio 2

Joris en Dominique maken dit najaar niet alleen lokale, maar ook nationale radio, meer bepaald op Radio 2. Elke dinsdag vanaf 4 oktober, telkens op de dag van de televisie-uitzending op Canvas, maakt Plaat Préféré van Benjamien Schollaert tussen 9 en 10 u. plaats voor Radio Gaga met Joris en Dominique. Zij vertellen over hun ervaringen op de locatie waar ze ’s avonds ook op Canvas te zien zijn, en laten de luisteraars kennismaken met de mensen die er wonen, verblijven of werken. Intense verhalen en mooie muziek, zoals we dat van Radio Gaga gewend zijn.

Ook Radio 2 brengen Joris en Dominique deze keer de verhalen en de favoriete platen van de gedetineerden van Ruiselede.

 

Radio Gaga – Het boek

Dit najaar verschijnt ook het Radio Gaga-boek. Daarin schrijven Joris en Dominique hun herinneringen neer aan de bijzondere mensen die ze op de diverse locaties hebben ontmoet. Hun doorleefde verhalen worden aangevuld met sprekende beelden van de talentvolle jonge fotograaf Titus Simoens.  Uitgegeven door Manteau in samenwerking met De chinezen en Canvas.

Radio Gaga is een programma van De chinezen voor Canvas.

 

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Coördinator communicatie Canvas
Anne Stroobants Coördinator communicatie Canvas
Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos