Canvas | Raymond van het Groenewoud 35

Canvas | Raymond van het Groenewoud 35

Raymond in Villa Tempo (1985) - 30 jaar later in Memotv

Dit weekend vierde Raymond van het Groenwoud zijn 65ste verjaardag. Dat is de kijkers van Memotv niet ontgaan en daarom hebben ze voor de uitzending van morgen een passende hommage gekozen: een aflevering van het legendarische Villa Tempo (met Bart Peeters) uit 1985, met de toen 35-jarige Raymond in de hoofdrol. Dinsdag 17 februari om 23.20 u. op Canvas.

 

Villa Tempo of: Gejaagd door de rockkultuur was een product van de Dienst Jeugd van de BRT. De jonge Bart Peeters presenteerde. Die was van het jongerenprogramma ‘Elektron’ in ‘Pop Elektron’ gerold, en zo in Villa Tempo. Hij bleek opnieuw de geknipte presentator. Het was het begin van een lange televisiesamenwerking met scenarist Hugo Matthysen. De toon was absurd, en de interviews en met de optredende muziekgroepen waren hilarisch.

Deze aflevering van Villa Tempo had maar één gast: Raymond. De buitenopnames gebeurden in Brugge. Raymond (°1950) gaat voluit in jolige scènes op de Brugse reien. Gehuld in een zwart priesterkleed roept hij door een megafoon: “Aan uw linkerhand ziet u het huis van Vesalius, die er het wereldberoemd gedicht schreef: Mien laat uw poesje nog eens zien”. Even later laat hij zich in het water duwen, en is nog niet te stuiten.

Maar het is vooral een Villa Tempo met veel Raymond-muziek. Hij zingt elk nummer live. Er zijn verrassende, soms minder bekende nummers bij: Een prachtig beroep, Ik ben alleen, Dommer, In de gracht, Wanneer zal ik bevrijd zijn. En ook stevige hits: Je veux de l’amour, Liefde voor muziek, Hallelujah, ze is van mij.

Voorts zijn er nonsensicale studio-interviews met Bart Peeters, en archiefbeelden van Raymonds vroegere optredens. Hugo Matthysen figureert.

Een memorabele Raymond, en memorabele televisie.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos