Ruben Van Gucht presenteert Extra Time Koers

Ruben Van Gucht presenteert Extra Time Koers

Een zesdelige reeks praatprogramma’s over het wielervoorjaar – vanaf woensdag 16 maart

Extra Time Koers is een talkshow waarin Ruben Van Gucht samen met spraakmakende gasten de vinger aan de pols houdt van het klassieke wielervoorjaar. Vanaf woensdag 16 maart volgt het programma de wieleractualiteit op de voet: zes weken lang, van Milaan-Sanremo tot Luik-Bastenaken-Luik.

Wekelijks ontvangt Ruben vier gasten voor een terugblik op de koers van de dag en de voorbije week, en een vooruitblik op die van het komende weekend. Een vaste gesprekspartner is Karl Vannnieuwkerke en ook Michel Wuyts en Sven Nys komen geregeld langs. De andere gasten worden gekozen in functie van de wieleractualiteit.

Vanaf woensdag 16 maart om 22.10 u.

Dat Ruben op en top voorbereid aan Extra Time Koers wil beginnen, blijkt uit bijgevoegde reportage uit De Afspraak, waarin hij samen met Greg Van Avermaet gaat trainen op de Berendries.

 

“Wielrennen is buitengewoon populair. Ik kijk er dan ook naar uit om daar samen met coureurs en andere kenners dieper op in te gaan. Goed nieuws ook dat er na al die jaren een koersvariant komt van het onvolprezen Extra Time Voetbal. Ik hoop dat we daar de grote wielerhonger van de Vlamingen verder mee kunnen stillen.”
Ruben Van Gucht

 

Wielrennen is populairder dan ooit

Recent onderzoek van de KUL heeft aangetoond dat het wielrennen in Vlaanderen populairder is dan ooit. Dat blijkt uit een analyse van de kijkcijfers van de afgelopen 15 jaar. In die periode is het gemiddelde aantal kijkers voor wielerwedstrijden met 40% gestegen, van 332.213 mensen tot liefst 514.363 vorig jaar. Vooral de Vlaamse koersen doen het erg goed. Met twee Vlaamse winnaars in het openingsweekend van het Vlaamse wielervoorjaar (Greg Van Avermaet in de Omloop Het Nieuwsblad en Jasper Stuyven in Kuurne-Brussel-Kuurne) zal de wielerhonger van het Vlaamse publiek alleen maar toegenomen zijn. Canvas en Sporza spelen daarop in met analyse, achtergrond en duiding in Extra Time Koers.

Extra Time Koers

Zoals Frank Raes en zijn kompanen in de gewone Extra Time al jarenlang met veel succes en waardering de voetbalactualiteit fileren, zo analyseert Ruben Van Gucht in Extra Time Koers samen met zijn gasten de wedstrijden van het wielervoorjaar. Zes woensdagen na elkaar nodigt Ruben specialisten, wielrenners en ex-wielrenners uit voor een prettige babbel over ‘de koers’.

Voor een live publiek in de aangepaste studio van Extra Time hebben ze het over winnaars en verliezers, hoogte- en dieptepunten, opvallende momenten en trends in de voorjaarklassiekers. De gesprekken worden afgewisseld met reportages en fragmenten. Wie de gasten precies zullen zijn, hangt een beetje af van de actualiteit, maar ‘wielerwatcher’ Karl Vannnieuwkerke is er altijd bij, en ook wielercommentator Michel Wuyts en de afscheidnemende Sven Nys zullen een aantal keren hun opwachting maken.

Van wedstrijd tot wedstrijd

Extra Time Koers wordt uitgezonden op Canvas, van woensdag 16 maart tot woensdag 20 april. Er is die dagen in de namiddag ook telkens live wielrennen op Eén, van Nokere Koerse op 16 maart tot de Waalse Pijl op 20 april. Uiteraard wordt over die wedstrijden nagekaart in Extra Time Koers. Er is ook telkens een terugblik op de koers(en) van de afgelopen week, maar vooral ook een vooruitblik naar de topklassiekers als Milaan – Sanremo (19.3), Gent-Wevelgem (27.3), De 100ste Ronde van Vlaanderen (3.4), Parijs–Roubaix (10.4), de Amstel Gold Race (17.4) en Luik-Bastenaken-Luik (24.4).

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos