"Soms droom ik ervan te kunnen zien" (Alexander in Radio Gaga)

"Soms droom ik ervan te kunnen zien" (Alexander in Radio Gaga)

Joris en Dominique op bezoek in De Markgrave, een centrum voor blinden en slechtzienden - dinsdag 22 november om 21.10 u.

Donderdag 17 november 2016 — Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan volgende dinsdag opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio.

Deze keer strijken ze neer in De Markgrave, een centrum voor blinden en slechtzienden. Ze maken er lokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews en portretten wisselen af met muzikale verzoeken.

Dinsdag 22 november om 21.10 u. op Canvas en canvas.be, en om 9.00 u. op Radio 2.

Deze aflevering van Radio Gaga wordt ten behoeve van blinden en slechtzienden ook uitgezonden met audiodescriptie, meer bepaald om 21.15 u. op het kanaal van Ketnet.

 

De Markgrave ligt pal in het centrum van Antwerpen. Het is millimeterwerk om de caravan in de binnentuin te krijgen, maar Joris en Dominique maken er wel hyperlokale radio voor de beste en meest getrainde luisteraars. 

Alexander is 24 jaar; hij vindt z'n witte blindenstok te opvallend en stigmatiserend, maar hij beseft dat hij er nu eenmaal op aangewezen is.

"Als voor andere mensen het leven een spel is, dan heb ik het gevoel dat het voor mij meer een opdracht is. Soms droom ik ervan te kunnen zien. Dat ik een job had, of een gezin. Of dat ik een minister was, of stoere dingen, zoals een militair.”

Victor, vijf jaar oud, is blind geboren; zijn ouders schrijven brieven naar elkaar in braille om het zelf ook te leren.

En Chris, een alleenstaande moeder van drie zonen, doet er twee uur over om zelfstandig met de trein en bus in Antwerpen te geraken.

 

Radio Gaga op Radio 2

Joris en Dominique maken dit najaar niet alleen lokale, maar ook nationale radio, meer bepaald op Radio 2. Elke dinsdag vanaf 4 oktober, telkens op de dag van de televisie-uitzending op Canvas, maakt Plaat Préféré van Benjamien Schollaert tussen 9 en 10 u. plaats voor Radio Gaga met Joris en Dominique. Zij vertellen over hun ervaringen op de locatie waar ze ’s avonds ook op Canvas te zien zijn, en laten de luisteraars kennismaken met de mensen die er wonen, verblijven of werken. Intense verhalen en mooie muziek, zoals we dat van Radio Gaga gewend zijn.

Ook Radio 2 brengen Joris en Dominique deze keer de verhalen en de favoriete platen van de mensen in De Markgrave.

 

Radio Gaga is een programma van De chinezen voor Canvas.

 

 

 

"Soms droom ik ervan te kunnen zien", Radio Gaga 22/11

Radio Gaga - Dominique Van Malder en Joris Hessels - (c) De chinezen
Radio Gaga - Alexander - (c) De chinezen
Radio Gaga - Chris - (c) De chinezen
Radio Gaga - Chris - (c) De chinezen
Anne Stroobants

Coördinator communicatie Canvas