Skip to Content
Thomas speelt het hard. Wie doet mee?

Thomas speelt het hard. Wie doet mee?

Thomas Vanderveken zoekt muzikanten voor een concert met Brussels Philharmonic

Thomas Vanderveken maakt voor Canvas een reeks over klassieke muziek. Speciaal voor die reeks gaat hij op een jaar tijd het pianoconcerto van Edvard Grieg leren spelen. Op 7 december 2017 zal hij het concerto uitvoeren, samen met Brussels Philharmonic.

En er is nog een plaats vrij op het podium! Thomas zoekt partners in crime die ook een groot werk willen instuderen. Voel je je aangesproken, kies dan een partituur die je over een jaar helemaal in de vingers wilt hebben. Schrijf je in op  canvas.be. Daar kan je in de loop van het jaar ook je vorderingen tonen in korte filmpjes.

Midden september kiest Thomas tien kandidaten uit alle inzendingen. Die tien mogen op 28 oktober optreden voor een professionele jury. De winnaar mag op 7 december 2017 als voorprogramma van Thomas het podium op.

Thomas speelt het hard is een initiatief van Canvas in samenwerking met DKO / VerDi, Brussels Philharmonic, De Bijloke en Klara.

Thomas speelt het hard

Als kleine jongen koesterde Thomas Vanderveken de droom die elke jonge pianist stiekem heeft: ooit een pianoconcerto spelen, samen met een groot orkest. En dit jaar gaat hij proberen die droom waar te maken.

Zijn zware maar boeiende weg naar het podium is dit najaar te zien in de Canvas-reeks Thomas speelt het hard. En op 7 december 2017 zal Thomas het aartsmoeilijke pianoconcerto in a mineur van Edvard Grieg spelen, begeleid door  Brussels Philharmonic.

Wie doet mee?

Vandaag is Thomas op zoek naar partners in crime. Want die spannende zevende december is er nog één plaatsje vrij op het podium, speciaal voorbehouden voor iemand die ook een jaar lang keihard gestudeerd heeft op een klassieke compositie.

Dus: speel je piano, gitaar, triangel of eender welk ander instrument en ben je niet bang van een uitdaging, kies dan een partituur die je over een jaar helemaal in de vingers wilt hebben. Brussels Philharmonic staat paraat om je te begeleiden, maar je mag ook kiezen voor kamermuziek of voor een compositie voor instrument alleen.

In de loop van het jaar kan je in korte filmpjes tonen hoe ver je staat en hoe je vordert. Die video’s kan je delen op een speciaal voor dit project ontworpen online platform.

Midden september kiest Thomas samen met een professionele jury tien kandidaten. Zij beoordelen niet alleen het eindresultaat, maar ook de vooruitgang die je onderweg boekt. De tien ‘finalisten’ mogen op 28 oktober optreden tijdens Klara’s ‘Iedereen Klassiek’ in Brugge.

Daar zal een nieuwe professionele jury met onder andere Thomas Vanderveken en Eliane Rodrigues beslissen wie op 7 december 2017 als voorprogramma van Thomas het podium op gaat.

Wie mag meedoen?

Iedereen, jong en oud kan deelnemen aan deze wedstrijd, behalve als je werkt voor de VRT of de VAR. Als je een muziekopleiding in het hoger kunstonderwijs volgt of hebt gevolgd mag je ook niet deelnemen.

Inschrijven kan vanaf nu tot zondag 5 maart op canvas.be.

 

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos