Straffe Franse fictie: Les témoins

Straffe Franse fictie: Les témoins

vanaf zaterdag 29 augustus

Donderdag 27 augustus 2015 — Sinds de ophefmakende serie Les revenants weten we dat ze ook in Frankrijk straffe en verslavende televisiereeksen kunnen maken. Les témoins is er zo één. Het is een grimmig en gelaagd verhaal over een gruwelijke misdaad en het onderzoek daarvan door een jonge politievrouw en een gepensioneerde speurder met een legendarische staat van dienst. Vanaf zaterdag 29 augustus om 20.40 u., telkens twee afleveringen na elkaar.

“A series with the singular and gritty atmosphere reminiscent of a Scandinavian crime drama.”
Variety

Te kijk

In het Normandische kuststadje Tréport worden in twee kijkwoning twee uitgemoorde families aangetroffen. Zo lijkt het toch, maar bij nader inzien blijkt dat de vader, moeder en dochter die in elk huis in een macabere pose zijn opgesteld, geen familie van elkaar zijn. Meer nog: de lichamen zijn uit geschonden graven gehaald. De jonge rechercheur Sandra Winckler wordt met het onderzoek belast. In het tweede huis vindt ze op de plaats van de misdaad een foto van ex-politieman Paul Maisonneuve, een van de meest gerenommeerde speurders uit de regio. Ze zoekt hem op om te vragen of hij weet wat dat allemaal te betekenen heeft. Zo raakt ook Maisonneuve bij de zaak betrokken…

Psychologische thriller

Le témoins is een donkere en sfeervolle reeks die begint als een misdaadverhaal en evolueert naar een psychologische thriller in de Scandinavische traditie. Het intrigerende verhaal, de moeilijk te doorgronden en uitstekend vertolkte personages, de indringende beelden van desolate landschappen in een vaak druilerig klimaat maken van Les témoins een knappe en eigenzinnige reeks.

De Franse veteraan Thierry Lhermitte (Les Bronzés, Le père Noël est une ordure, Les Ripoux) speelt de rol van Paul Maisonneuve. De onbekende Marie Dompnier kreeg voor haar vertolking van Sandra Winckler een Fipa d’Or in Biarritz en onze landgenoot Jan Hammenecker (The Broken Circle Breakdown, Eigen kweek, Cordon) speelt haar collega-rechercheur Justin.

Les témoins - (c) France 2
Les témoins - (c) France 2
Les témoins - (c) France 2
Les témoins - (c) France 2
Les témoins - (c) France 2
Les témoins - (c) France 2