Terzake blikt terug op 2014 - vanaf maandag 15 december

Uiteraard volgt Terzake ook in de laatste week voor de kerstvakantie de actualiteit. Maar in het tweede deel van het programma praat Annelies Beck volgende week telkens ook uitgebreid met iemand die iets bijzonders heeft meegemaakt dat ons in het afgelopen jaar is bijgebleven. Een overwinning, een groot verlies, een trend of fenomeen. Kortom: iemand die er een bewogen en/of boeiend jaar heeft opzitten. Vanaf maandag 15 december om 20.00 u. op Canvas.

 

Maandag 15 december - Liesbeth Homans
Liesbeth Homans was een van de meest besproken politica's van het afgelopen jaar. Als stemmenkanon voor N-VA bij de parlementsverkiezingen in mei maakte ze de overstap van het schepencollege van Antwerpen naar de Vlaamse regering.  Met haar praat Annelies Beck over een nieuw tijdperk in de Wetstraat.

 

Dinsdag 16 december – Steven Van Belleghem
Uber, Airbnb, Twitter en Instagram: ze zijn niet meer weg te slaan uit het nieuws en het zijn voorbeelden van de manier waarop de digitale wereld ons leven meer en meer bepaalt. Hoe moeten mensen en bedrijven omgaan met een wereld in volle omwenteling? Steven Van Belleghem kent het antwoord. Hij is professor marketing aan de Vlerick Hogeschool, consultant en schrijver van het boek ‘When digital becomes human’.

 

Woensdag 17 december – Hans De Borst
Het neerhalen van vlucht MH17 beroerde de hele wereld en dompelde Nederland onder in diepe rouw. Nederlander Hans De Borst verloor zijn dochter van 17 en diverse andere familieleden in de crash. Hij plaatst ook vraagtekens bij het onderzoek naar de crash.  In Terzake vertelt hij zijn verhaal.

 

Donderdag 18 december – Tim Van Aelst
TV-maker Tim Van Aelst haalde met Wat Als? zijn tweede Emmy binnen. Volgend jaar komt er ook een film van Safety First. Van Aelst verkoopt reeksen als Wat Als? en Benidorm Bastards over de hele wereld. Annelies Beck praat met de jonge en succesvolle televisieondernemer.

 

Vrijdag 19 december – Marie Bamutese
‘Negers!’ stond er deze zomer in grote witte krijtletters op de voorgevel van Marie Bamutese, de echtgenote van VRT-journalist Peter Verlinden.  Hoe gaat het intussen met haar? Hoe kijkt ze terug op de heisa? Wat blijft er over van het debat?

 

Terzake blikt terug op 2014: van maandag 15 december tot vrijdag 19 december, om 20.00 u. op Canvas. Presentatie: Annelies Beck

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos