Thomas Vanderveken ontvangt fotograaf Stephan Vanfleteren

Thomas Vanderveken ontvangt fotograaf Stephan Vanfleteren

In de eerste 'Alleen Elvis blijft bestaan' van het nieuwe seizoen – voortaan op zaterdag: vanaf 17 oktober

'Alleen Elvis' blijft ook op het nieuwe Canvas bestaan. Thomas Vanderveken ontvangt dit najaar alweer een fijn gezelschap van boeiende gasten uit verschillende maatschappelijke domeinen voor een gesprek aan de hand van hun favoriete beeldfragmenten. In een een nieuw decor en niet langer op vrijdag, maar voortaan op zaterdag.

De eerste gast in het nieuwe seizoen is fotograaf Stephan Vanfleteren. Een man met een missie. En die toont hij vol verwondering in zijn foto’s. Maar ook in zijn fragmentenkeuze voor ‘Alleen Elvis blijft bestaan’. Het zijn stuk voor stuk visuele pareltjes met een boodschap. Onder meer de ‘Sleeping Soldiers’ van zijn gestorven collega-fotograaf Tim Hetherington, het ‘schaduwboksen’ van Muhammad Ali in ‘When We Were Kings’ en de ‘Funeral Train’ van Robert Kennedy door de ogen van Paul Fusco.

Op zaterdag 17 oktober om 22.20 u. op Canvas.

Stephan Vanfleteren

Stephan Vanfleteren is een kind van de zee, een familieman die graag danst, een dierenvriend, een nostalgicus en een perfectionist.

Maar Stephan Vanfleteren is vooral een begenadigd fotograaf met naam en faam in binnen- en buitenland. Hij is gespecialiseerd in zwart-witfotografie en hij vat beelden vol emoties. Zijn foto’s zijn stuk voor stuk krachtige statements en historische ankerpunten.

Stephan Vanfleteren groeit op in Oostduinkerke en trekt op zijn zestiende naar Gent om er architectuur te studeren. Twee jaar later vindt hij zijn échte roeping in Brussel: de fotografie. De straat wordt zijn werkplek, de lens zijn vaste partner. Stephan publiceert voor De Morgen, Le Monde, Paris Match, Die Zeit, The Independent,….

Achtentwintig jaar later heeft Stephan Vanfleteren tentoongesteld van Oostduinkerke tot Osaka en op zijn schoorsteen blinken tientallen nationale en internationale prijzen. Hij wint vijf World Press Photo Awards en verschillende Belgische persprijzen.

Elvis Leeft!

Op enkele seizoenen tijd heeft Alleen Elvis zijn bestaansrecht meer dan bewezen. De verhalen van de gasten zijn geregeld aangrijpend, vaak verrassend en altijd interessant. Het programma kan rekenen op een schare enthousiaste volgelingen en werd genomineerd voor diverse prijzen. Gastheer Thomas Vanderveken won een Vlaamse Televisiester als Beste Presentator. Elvis lééft. Zoveel is duidelijk.

De ingrediënten van het programma blijven ook in dit nieuwe seizoen ongewijzigd. Twaalf beeldfragmenten vormen het kompas van het gesprek. De gast van Thomas kiest telkens negen beeldfragmenten uit films, documentaires, videoclips, enz. Beelden die hem ontroerd, geprikkeld, geïnspireerd of aan het lachen hebben gebracht. Thomas en zijn redactie voegen daar telkens nog drie verrassingsfragmenten aan toe. Alleen Elvis wervelt zonder strak scenario van beeldfragment over gesprek tot beeldfragment. Dat maakt het programma zo spannend en meeslepend.

Dat de kijkers veel waardering hebben voor Alleen Elvis, blijkt onder meer op de Twitter-hashtag #alleenelvis van vorig seizoen (check de selectie in bijlage).

De volgende gasten

De gastenlijst van Thomas voor dit nieuwe seizoen oogt even gevarieerd als veelbelovend. Na Stephan Vanfleteren volgen nog:

  • Viviane De Muynck, actrice
  • Ingrid Daubechies, wis- en natuurkundige
  • Rik Torfs, kerkjurist en rector van KU Leuven
  • Hendrik Willemyns, muzikant en producer van Arsenal
  • Kobe Desramaults, kok
  • Naema Tahir, Nederlands-Pakistaanse schrijfster
  • Walter Van Beirendonck, modeontwerper
  • Christine Mussche, advocaat
  • Herman Koch, schrijver

 

Alle afleveringen van Alleen Elvis zijn na uitzending nog een week lang lang online te bekijken op canvas.be.

Alleen Elvis is een productie van Canvas.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos