Canvas | Thomas Vanderveken ontvangt Guy Cassiers - 26.12

In 'Alleen Elvis' op vrijdag 26 december op Canvas

Ook op tweede kerstdag blijft Elvis bestaan. Met theatermaker Guy Cassiers sluit Thomas Vanderveken het tweede seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan af in schoonheid. In zijn keuzefragmenten neemt Guy Cassiers ons mee in zijn hoofd en hart, waar het broeit van halve genieën die zich inzetten voor internationale conflicten, vreemde asociale figuren die een eigen wereld creëren, en oude mannen die afscheid nemen van het leven. Hij keert ook terug naar zijn 'eerste grote liefde', Ann Christy, en naar zijn vaders behoorlijk turbulente leven. Op vrijdag 26 december om 22.20 u., na de film Babette's Feast.

 

De zoon van het Manneke

Als je in Vlaanderen Cassiers heet, dan heb je meteen een naam die bij meerdere generaties een belletje doet rinkelen en een wereld vol nostalgie oproept.

Guy Cassiers is de zoon van Jef Cassiers, die met ‘Het Manneke’ een slapstickfiguur bedacht én vertolkte die dagelijks op de toenmalige BRTN te zien was. Neem ook nog even de ‘Woodpeckers’ en ‘Johan en de Alverman’ erbij en je kan gerust stellen dat Jef Cassiers een grote man was in de Vlaamse televisiegeschiedenis.

Vandaag is de vader er niet meer, maar de zoon meer dan ooit. Als de vader vorm gaf aan televisieavonden dan doet de zoon dat aan theateravonden. Tot ver over onze grenzen.

 

Van de Academie tot het Toneelhuis

Guy Cassiers passeerde eerst langs de Academie van Schone Kunsten in Antwerpen, waar hij vrije grafiek studeerde, om dan zijn eerste stappen in het theater te zetten. Van meet af aan had hij een eigen stijl, een eigen taal. Hij kwam terecht in het Rotterdamse RO Theater en werd in 1998 artistiek leider van dit Nederlandse stadstheater. Van toen af verkende hij grondig de mogelijkheden van multimediatechnieken in het theater.

In 2006 kreeg Guy Cassiers de leiding over Het Toneelhuis in Antwerpen, en zijn bureau en podium staan daar nog steeds. De voorstellingen van Guy Cassiers zijn uniek door een heel eigen vormtaal en zeer slim gebruik van technologie. Wat niemand ooit gedurfd heeft, doet Guy tot in de perfectie.

 

Schoonheid en betrokkenheid

Guy Cassiers is een gepassioneerde en boeiende man die houdt van schoonheid, want schoonheid creëert betrokkenheid en schoonheid en betrokkenheid zijn van vitaal belang, zeker vandaag.

De theatermaker heeft een duidelijke mening over het belang van kunst, koestert een voorkeur voor eenzame en asociale figuren, wordt bang van de heks in Sneeuwwitje, raakt ontroerd door Johnny Cash en houdt van New York, de stad waar zijn vrouw vandaan komt.

Daarover en over veel meer gaat het in Alleen Elvis op tweede kerstdag.

 

Thomas Vanderveken en Guy Cassiers.
Vrijdag 26 december om 22.20 u. in Alleen Elvis op Canvas. 

Een hogeresolutiefoto vindt u op http://pers.vrt.be

Een programma van VRT Televisie voor Canvas.

Alleen Elvis blijft bestaan - Guy Cassiers - (c) VRT - Gert Verbelen
Alleen Elvis blijft bestaan - Guy Cassiers - (c) VRT - Gert Verbelen
Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos