Skip to Content

Thomas Vanderveken ontvangt illustratrice Gerda Dendooven in Alleen Elvis - vrijdag 7 november

Naar aanleiding van de Boekenbeurs ontvangt Thomas Vanderveken op vrijdag 7 november Gerda Dendooven. Niet alleen een topillustratrice, maar ook een geboren verteller, vooral als het over haar passies mag gaan: opvoeding, cultuur en seksualiteit. Dat blijkt ook uit haar keuzes voor 'Alleen Elvis blijft bestaan': van Freddie Mercury over Jacques Tati tot koorddansende weeskinderen en een non met een zwak voor kunst.
Op vrijdag 7 november omstreeks 22.45 u., na de speelfilm 'Ne le dit à personne'.

Van Boekenpauw tot Boekenpluim, van Gouden Uil tot Cultuurprijs: Gerda Dendooven heeft ze allemaal gewonnen. Ze illustreert niet alleen boeken en krantenmagazines maar ze schrijft ook zelf verhalen en theaterstukken.

Inleving in de wereld van kinderen, humor en lef zijn haar handelsmerk. Voor Gerda Dendooven mag er een hoek af en ze houdt van duidelijke meningen. De inspiratie voor haar fantasiewereld komt ze naar eigen zeggen overal tegen: "op straat, bij de bakker of in het zwembad".

Gerda Dendooven werd geboren in Kortrijk en als klein meisje vertelde ze altijd verhaaltjes aan haar broer. Omdat hij niet goed kon luisteren, maakte ze er tekeningen bij. Ze droomde ervan om later verhaaltjes voor kinderen te maken, met mooie tekeningen erbij. En die droom werd werkelijkheid, ondanks het feit dat alle hoop van haar ouders op haar gevestigd was om naar de universiteit te gaan. Niet dus. Ze verhuisde naar Gent en sindsdien heeft ze haar hart helemaal verloren aan de Arteveldestad.

Is ze een goede moeder? Blijft de verwondering? Is elke kunstenaar een beetje gek?

Daarover en over veel meer gaat het op vrijdag 7 november in Alleen Elvis.

 

Thomas Vanderveken en Gerda Dendooven.
Vrijdag 7 november om 22.45 u. in Alleen Elvis op Canvas. 

Een hogeresolutiefoto vindt u op http://pers.vrt.be

Een programma van VRT Televisie voor Canvas.

Gerda Dendooven - (c) VRT - Gert Verbelen
Gerda Dendooven - (c) VRT - Gert Verbelen
Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos