Thomas Vanderveken ontvangt Jan Eelen in eerste Alleen Elvis blijft bestaan

Thomas Vanderveken ontvangt Jan Eelen in eerste Alleen Elvis blijft bestaan

op vrijdag 12 september

Maandag 8 september 2014 — Het eerste seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan zorgde voor mooie, boeiende en geregeld pakkende live-televisie. Vanaf 12 september ontvangt Thomas Vanderveken opnieuw elke vrijdagavond interessante gasten uit verschillende maatschappelijke domeinen voor een indringend, ontwapenend en soms vinnig gesprek. Op algemeen verzoek gaat Thomas nu meteen voor een XL-versie, Extra Large dus. Goed voor een andere kijk van anderhalf uur op het leven en werk van zijn gasten. En de eerste gast is televisieregisseur Jan Eelen.

Het is moeilijk om je een Vlaams tv-landschap voor te stellen zonder de creatieve visie van Jan Eelen. Hij regisseerde de afgelopen jaren Vaneigens, Alles kan beter, In de Gloria, Het eiland, De Ronde en De ideale Wereld.

Na een valse start aan de faculteit Psychologie in Leuven, vond Jan Eelen zijn draai in de regieopleiding van het RITS. Arm in arm met het productiehuis Woestijnvis liet hij de voorbije jaren ongeziene televisie los op Vlaanderen. Zijn fascinatie voor mensen en hoe ze elkaar kunnen optillen én kunnen kraken vertaalt hij in programma’s met scherpe humor, onvergetelijke oneliners en pijnlijk herkenbare personages. Als regisseur is hij een perfectionist die ook voor zijn crew de laat hoog legt. Half werk is geen optie en voor lange tenen heeft hij geen tijd. Maar daar tegenover staan wel loyauteit, dankbaarheid en pretoogjes.

Zijn Elvis-keuzes gaan van boksende kunstenaars over net geplante perenboompjes tot de Nieuwe Messias. Blijft hij Vier trouw? Wat is zijn volgende project? En is hij thuis ook de plezantste?

We zien het op vrijdag 12 september om 22.15 u. op Canvas

Jan Eelen - (c) VRT - Gert Verbelen
Thomas Vanderveken - (c) VRT - Gert Verbelen