Skip to Content

Thomas Vanderveken ontvangt regisseur Kadir Balci in Alleen Elvis - vrijdag 14 november

Kadir Balci is een cineast met een Gentse tongval en een Turkse achtegrond. Uit zijn keuzefragmenten voor 'Alleen Elvis blijft bestaan' spreekt een bewondering voor het talent van progressieve Turkse regisseurs uit de jaren ’70 en voor de durf van het ophefmakende ‘C’est arrivé près de chez vous’, maar ook zijn grote liefde voor 'superhelden met cape' à la Superman. Kadir Balci is een warme man met een sterk gevoel van rechtvaardigheid, die houdt van Turkse muzikale travestieten maar ook wegdroomt bij zijn puberliefde voor Sophie Marceau.
Op vrijdag 14 november omstreeks 22.15 u., na de film A Single Man van Tom Ford.

 

Kadir Balci is een goede observator en een scherp inzicht in de menselijke geest. Het is een mooie combinatie. Dat weten we sinds zijn eerste langspeelfilm Turquaze.

Balci inspireerde zich op zijn eigen leven maar wist zijn verhaal en zijn film naar een universeel niveau te tillen. Het was de eerste keer dat het thema van gemengde relaties in een Vlaamse film werd. Kadir Balci opende met zijn film het pad voor een nieuwe generatie aanstormend allochtoon talent. Al is dat een etiket dat hij haat.

Want zoals alle regisseurs maakt hij films als mens, als regisseur, als verhalenverteller. En de beste verhalen zijn deze die naar je toekomen. En ja, natuurlijk sluipt de Turks-Vlaamse mengeling daarin. Dat is gewoon logisch.

Kadir is een bescheiden en een vastberaden mens, die zijn eigen parcours volgt. Hij is niet de man die in elk blad of elk programma zijn mening verkondigt.

Heel binnenkort komt zijn tweede film uit, de tragikomedie Trouw met mij! Dat genre is een uitdaging en Kadir Balci gaat die maar al te graag aan.

Op vrijdag 14 november neemt hij de tijd om bij Thomas Vanderveken te komen vertellen over wat hem boeit, verwondert en bezighoudt.

 

Thomas Vanderveken en Kadir Balci.
Vrijdag 14 november om 22.15 u. in Alleen Elvis op Canvas. 

Een hogeresolutiefoto vindt u op http://pers.vrt.be

Een programma van VRT Televisie voor Canvas.

Kadir Belci - (c) VRT - Gert Verbelen
Kadir Belci - (c) VRT - Gert Verbelen
Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos