Skip to Content

Thomas Vanderveken ontvangt Wim Willaert in Alleen Elvis - vrijdag 24 oktober

Op vrijdag 24 oktober ontvangt Thomas Vanderveken in 'Alleen Elvis' acteur en muzikant Wim Willaert. Wim mag negen fragmenten kiezen voor 'Alleen Elvis'. Twee Willaert-evidenties: zijn grote acteerheld Jack Nicholson en zijn gedroomde onenightstand Maria Callas. Maar net zo goed een bloot achterwerk. Benieuwd?
Meer op vrijdag 24 oktober omstreeks 22.35 u., na de speelfilm The Piano van Jane Campion.

 

Wim Willaert is al heel lang een steengoed acteur en muzikant maar groot Vlaanderen leerde hem vooral kennen door zijn hoofdrol in de film ‘Offline’ en de reeks ‘Eigen kweek’. Hij won vrouwen- en mannenharten als Frank Welvaert, een West-Vlaamse boerenzoon met een Filipijnse echtgenote en een bijzondere interpretatie van het Engels.

Toch stonden er op dat moment al een hoop (kort)films, tv-reeksen en prijzen op zijn palmares. ‘Carrière maken’ is geen streefdoel geweest voor dit zondagskind. Hij werkt hard, maar ambitie is hem vreemd: hij rolt gewoon van het ene project in het andere. En als je zes maanden werkt, mag je daarna zes maanden genieten.

Wim groeide op aan de Belgische kust als jongste van vijf kinderen, bij twee onderwijzende ouders. Na een valse start aan de Faculteit Rechten kwam hij thuis op Studio Herman Teirlinck. Eindelijk was hij omringd door mensen die met even veel energie en zottigheid door het leven dansten.

En toch… niet acteren maar muziek is voor Wim de hoogste kunst. Bij de West-Vlaamse band De Dolfijntjes en bij het bigband-ensemble Flat Earth Society geeft hij het beste van zichzelf als zanger en accordeonist. En thuis. Bij vrouw en kinderen.

 

Thomas Vanderveken en Wim Willaert.
Vrijdag 24 oktober om 22.35 u. in Alleen Elvis op Canvas. 

Een hogeresolutiefoto vindt u op http://pers.vrt.be

Een programma van VRT Televisie voor Canvas.

Wim Willaert - (c) VRT - Gert Verbelen
Wim Willaert - (c) VRT - Gert Verbelen
Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos