Thomas Vanderveken ontvangt Wouter Vandenhaute

In 'Alleen Elvis' op vrijdag 5 december op Canvas

Wouter Vandenhaute keert voor één avond terug naar Het Huis van Vertrouwen, als gast van Thomas Vanderveken in 'Alleen Elvis blijft bestaan'. Vandenhaute is niet alleen gedelegeerd bestuurder van de media-holding De Vijver Media (Woestijnvis, VIER en VIJF), maar hij organiseert ook Vlaamse wielerklassiekers en is zaakvoerder van een restaurant met een Michelinster. Een man met een brede interesse dus, en dat blijkt ook uit de keuze van zijn fragmenten. Die gaan van Mister Europe Swat Van der Elst en het afscheid van Jean-Luc Dehaene tot visionaire architecten en bakskes vol met stro.   
Op vrijdag 5 december omstreeks 22.40 u., na de film 'Million Dollar Baby' van Clint Eastwood. In een aflevering van 'Alleen Elvis blijft bestaan' die uiteraard ook een eerbetoon is aan Luc De Vos, wiens woorden Canvas mocht gebruiken voor de titel van het programma.

 

Een leven in de media

Halfweg de jaren tachtig maakt Wouter Vandenhaute vooral naam als sportjournalist. Eerst bij Humo en later bij de BRT. Wanneer hij samen met compagnon de route Mark Uytterhoeven ‘Het Huis van Wantrouwen’ maakt, wordt hij tegen wil en dank een Bekende Vlaming. Het BV-schap overvalt hem en is niks voor hem. Hij gaat opnieuw achter de schermen werken, bij Filmnet en Supersport, waar de kiem van het latere Woestijnvis wordt gelegd. Vandenhaute duikt vanaf dan nog zelden op in de media maar bepaalt die wel. Hij ontpopt zich tot een gewiekste ondernemer en legt vanaf 1997 met Woestijnvis een door de Vlaamse kijker bijzonder gesmaakt parcours af. In 2012 zorgt hij voor een schokgolf in het Vlaamse medialandschap door met De Vijver Media de zenders VIER en VIJF te kopen en daarmee de grote uitdager te worden van de VRT en VTM.

 

Een gezin zonder tv

Toch stond de keuze voor de media niet in de sterren geschreven. De kleine Wouter Vandenhaute wordt zowaar in een gezin zónder televisie opgevoed maar met een brede kijk op de wereld en met duidelijke normen en waarden: doe niet aan een ander wat je niet wil dat men jou aandoet. ‘Het ging allemaal om liefde, een begrip waar we vaak bang voor zijn’, zegt hij zelf.

Wouter Vandenhaute gaat na zijn studies aan het sportkot in Leuven snel met beide benen in de Grote Wereld staan. Zelf ervaart hij de professionele wereld niet als hard en competitief: Vandenhaute is een sportman in hart en nieren, altijd gebrand op winnen en competitief van nature.

Wat met de toekomst van het wielrennen? Ziet Wouter Vandenhoute de VRT nog graag? En heeft hij uiteindelijk zélf voor zijn ouders een televisie gekocht?

Daarover en over veel meer gaat het op vrijdag 5 december in Alleen Elvis blijft bestaan.

 

Thomas Vanderveken en Wouter Vandenhaute.
Vrijdag 5 december om 22.40 u. in Alleen Elvis op Canvas. 

Een hogeresolutiefoto vindt u op http://pers.vrt.be

Een programma van VRT Televisie voor Canvas.

Wouter Vandenhaute - (c) VRT - Gert Verbelen
Wouter Vandenhaute - (c) VRT - Gert Verbelen
Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos