Thomas Vanderveken praat met Anne Chapelle, de machtigste zakenvrouw in de Belgische modewereld

Thomas Vanderveken praat met Anne Chapelle, de machtigste zakenvrouw in de Belgische modewereld

In Alleen Elvis op vrijdag 15 mei

Anne Chapelle behartigt de belangen van topontwerpers Ann Demeulemeester en Haider Ackermann. Een vrouw die geen compromissen sluit. Een vrouw die schoonheid ziet en houdt van talent maar die ook ziet dat schoonheid en talent niet ver geraken zonder onderneming.

In haar keuzefragmenten toont Anne Chapelle dat haar interesses nóg verder reiken. Kunst, schoonheid en lifestyle passeren de revue. Maar altijd met het verleden in het achterhoofd: zo vertelt ze ook over inspiratie en authenticiteit. Wat leerde ze van Roman Polanski?  Waarom kiest ze resoluut voor Charlie Chaplin? En wie maakt haar nog altijd even vrolijk als toen ze een klein meisje was? We zien het in Alleen Elvis op vrijdag 15 mei om 22.10 u. op Canvas.

.

Moeilijke jeugd

De jeugd van Anne Chapelle is geen verhaal van rozengeur en maneschijn. Maar ze volhardt en leert wat discipline en wilskracht is. Al snel leert ze overleven. Thuis, in het weeshuis en in pleeggezinnen. Uiteindelijk vindt ze heil en rust in een klooster. Hier durft ze weer dromen. Voor Anne is dat: 18 jaar worden en wegwezen.

 

Nucleaire carrière

Anne Chapelle is een ondernemende vrouw. Maar mode staat niet in de sterren geschreven. Verpleegkunde is haar eerste liefde. Chapelle wil de wereld en de mensen verzorgen. Dat doet ze in de tropen en op de neonatale afdeling van een Nederlands ziekenhuis. Het blijkt een leerschool voor het leven. Anne Chapelle is niet bang van verandering en ze stort zich met evenveel overgave op de farmaceutische en nucleaire sector en bouwt er blitzcarrières uit.

 

Toevallige ontmoeting met grote gevolgen

Omdat de kinderen thuis hun moeder missen, wordt Anne Chapelle van de ene dag op de andere huismoeder. Gedurende een jaar zorgt ze met ziel en zaligheid voor haar kroost. Tijdens dat jaar staat ze op een dag naast modeontwerpster Ann Demeulemeester aan de schoolpoort. Ze ruiken elkaars talent.

En het begint weer te kriebelen. Chapelle gaat de zakenbelangen van Demeulemeester behartigen. Ze versterkt de fundamenten van modebedrijf BVBA32. Dankzij haar staat er nu een stevig huis. Vandaag is Anne Chapelle CEO en heeft het bedrijf een omzet van 30 miljoen euro.

 

Zorg als rode draad

Ook als zakenvrouw behoudt Anne Chapelle haar oog voor schoonheid en talent. De Vlaamse modewereld geeft ze structuur en toekomst. En toekomstig talent een schop onder de kont. Ook voor hen is ze als een moederkloek: ‘Zorgen voor, de rode draad in mijn leven’. Dankzij haar achtergrond als verpleegkundige ‘leidt’ ze met ratio én emotie. Ze zoekt altijd naar het menselijke aspect. En haar methode werpt vruchten af: haar businessplan staat model in verschillende universiteiten.

 

Brede interesse

In haar Elvis-fragmenten bewijst Anne Chapelle dat haar interesses nóg verder reiken. Esthetica, kunst, schoonheid en lifestyle passeren de revue. Maar altijd met het verleden in het achterhoofd.

Wat leerde ze van Roman Polanski?  Waarom kiest ze resoluut voor Charlie Chaplin? En wie maakt haar nog altijd even vrolijk als toen ze een klein meisje was?

 

Alleen Elvis blijft bestaan is een programma van VRT Televisie voor Canvas.

 

Alleen Elvis blijft bestaan met Anne Chapelle: vrijdag 15 mei om 22.10 u. op Canvas

 

 

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos