Thomas Vanderveken praat met Arsenal-spits Hendrik Willemyns

Thomas Vanderveken praat met Arsenal-spits Hendrik Willemyns

In Alleen Elvis - op zaterdag 14 november

Hendrik Willemyns vormt samen met John Roan het popcollectief Arsenal. Hendrik Willemyns heeft altijd een plan en de hele wereld is zijn speeltuin. In ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ gunt hij ons een blik in het universum dat zijn dromen voedt. Een universum waarin de rauwe hardcore punk van ‘Bad Brains’ en de lieflijke avonturen van ‘Beertje Colargol‘ moeiteloos samengaan. Hoe moeiteloos, dat zien en horen we op zaterdag 14 november om 21.25 u. op Canvas en canvas.be.

Hendrik Willemyns

Hendrik is het brein van Arsenal, de man die tijdens optredens achter de mengtafel staat en die in de studio eindeloos zoekt en puzzelt tot elke noot, elk geluid, juist zit. Al vijftien jaar lang sieren ze de hitlijsten met muziek die invloeden van over de hele wereld in zich draagt. Zwoele latinoritmes, ijzige onwereldse soundscapes of catchy popnummers: de twee muzikanten uit Vlaanderen brengen het allemaal samen in de typische Arsenal-sound.

Hendrik Willemyns groeit op in het West-Vlaamse Torhout, op een boogscheut van de festivalweide. Van een carrière in de muziek durft hij dan nog niet te dromen. Hij studeert aan het RITS en kan meteen daarna als monteur aan de slag bij Woestijnvis. Enkele jaren later ontmoet hij John Roan, met wie het muzikaal onwaarschijnlijk goed klikt. De Arsenal-bal gaat aan het rollen. En blijft rollen.

Toch blijft bij Hendrik ook de ‘goesting’ knagen om verhalen ook in beelden te vertellen. Hij maakt een reeks portretten van de gastzangers bij Arsenal, reist voor Canvas in de reeks Paper Trails de wereld rond op zoek naar sporen van zijn eigen literaire helden en neemt in Japan de fictiefilm Dance dance dance op.

 

De volgende gasten

  • Kobe Desramaults, kok - 21.11
  • Naema Tahir, Nederlands-Pakistaanse schrijfster - 28.11
  • Walter Van Beirendonck, modeontwerper
  • Christine Mussche, advocaat
  • Herman Koch, schrijver

 

Alle afleveringen van Alleen Elvis zijn na uitzending nog een week lang online te bekijken op canvas.be. Ook de fragmenten die in het programma niet aan bod konden komen, staan op de site.

Alleen Elvis is een productie van Canvas.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos