Tom Lenaerts en Herwig Ilegems krijgen VAF-steun voor Canvas-fictiereeks Clinch!

Het Mediafonds steunt ook de documentaire reeks Barber Shop van Luc Vrydaghs

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft vandaag bekendgemaakt welke televisieprojecten productiesteun krijgen via het Mediafonds. Daar zijn twee Canvas-reeksen bij. 'Clinch!' is een fictieproject van Herwig Ilegems, Roy Aernouts en het productiehuis Panenka van Tom Lenaerts en Kato Maes. In de documentaire reeks 'Barber Shop' toont Luc Vrydaghs hoe kapsalons overal ter wereld een spiegel zijn van hun maatschappelijke omgeving.

 

 “Met Clinch! investeert Canvas in Vlaamse fictie”, zegt netmanager Paul Peyskens. "Met deze reeks concretiseren we de krijtlijnen die we hebben uitgetekend voor het nieuwe Canvas op het gebied van fictie en ontspanning, waar we echt voor een alternatief aanbod willen zorgen. Regisseur Herwig Ilegems, scenarist Roy Aernouts en producent Tom Lenaerts staan garant voor die eigenzinnige insteek. Dat geldt ook voor Barber Shop van Luc Vrydaghs, die cinematografische schoonheid koppelt aan scherpe observatie. Canvas was vroeger al gecharmeerd door zijn manier van vertellen en daar willen we ook bij het vernieuwde Canvas op inzetten. We zijn blij dat we voor deze projecten kunnen samenwerken met het VAF en twee Vlaamse productiehuizen.”

 

Clinch!

Het productiehuis Panenka van Tom Lenaerts en Kato Maes krijgt productiesteun van het Mediafonds voor Clinch!.

Clinch! is een zesdelige tragikomische reeks van Roy Aernouts en Herwig Ilegems over de brutale confrontatie van drie hoofdpersonages, vertolkt door Jeroen Van Dyck, Wim Helsen en Roy Aernouts. In elke aflevering komen die elkaar opnieuw tegen in een andere penibele situatie waar ze zo snel mogelijk uit willen geraken. Maar net door wie ze zijn, drijft de oplossing van de situatie telkens ver weg. Het scenario van Clinch! werd geschreven door Roy Aernouts. Herwig Ilegems doet de regie.

 

Barber Shop

Cassette for timescapes (Emmy Oost) krijgt productiesteun voor Barber Shop.

Een kapsalon is een microkosmos, een spiegel van de maatschappij. En de kapper houdt die spiegel vast. Dat is het uitgangspunt van Barber Shop, een zesdelige reeks over culturen in verandering. Telkens moet de bevolking de confrontatie aangaan met dat veranderingsproces. En daarbij speelt de kapper zijn rol. Luc Vrydaghs (bekend van de gelijkaardige reeks Gas Station) bezoekt voor Barber Shop kapperszaken over heel de wereld, van Zuid-Afrika tot Groenland.

 

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos