Tussen Hells Angel en Pretty Woman

Tussen Hells Angel en Pretty Woman

Walter Van Beirendonck in Alleen Elvis - op zaterdag 5 december

Op 5 december komt Walter Van Beirendonck naar ‘Alleen Elvis’. Hij behoort tot de generatie modeontwerpers die Vlaanderen als modeland op de kaart heeft gezet. Walter Van Beirendonck is de opvallendste van de bende. Hij laat zich graag portretteren als boos kijkende Hells Angel. Maar wie hem kent, noemt hem een teddybeer. De beelden die hij kiest voor ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ doen vermoeden dat de waarheid ergens tussenin ligt. Het sadisme in ‘Blue Velvet’ van David Lynch en de zeemzoete romantiek van ‘Pretty Woman’ zijn in de wereld van Walter perfect verenigbaar.

In Alleen Elvis op zaterdag 5 december om 22.10 u. op Canvas en canvas.be.

 

Van smeerput tot catwalk

Walter Van Beirendonck groeit op in Zandhoven als jongste zoon in een garagistenfamilie. Auto’s interesseren hem niet, maar hij blijkt over een uitzonderlijke dosis fantasie en tekentalent te beschikken. Op de Antwerpse Modeacademie vallen alle puzzelstukken in elkaar.

Na zijn studies verovert Walter Van Beirendonck  - samen met generatiegenoten als Ann Demeulemeester en Dries Van Noten -  stormenderhand het buitenland. Het is het begin van een internationale carrière die intussen meer dan dertig jaar bestrijkt. Hij ontwerpt de outfits van U2 voor de PopMart-tournee, maakt kostuums voor opera- en dansvoorstellingen, en staat er jaar na jaar weer met een eigen winter-en zomercollectie. 

Bij Van Beirensdonck voeren felle kleuren en prints de boventoon. In zijn collecties schuwt hij de controverse niet met expliciete verwijzingen naar seks, maar evengoed stuurt hij boodschappen de catwalk op die van deze wereld een betere plek moeten maken. De kleren van Walter Van Beirendonck zijn meer dan lappen stof, ze vertellen een eigen verhaal.

Sinds 2007 is Walter Van Beirendonck ook directeur van de Modeacademie die onverminderd beloftevolle ontwerpers blijft voortbrengen.

Zaterdag 5 december om 22.10 u. op Canvas (hh zondag 6.12 om 18.00 u.)

De volgende gasten

  • Christine Mussche, advocaat - 12.12
  • Herman Koch, schrijver - 19.12

 

Alle afleveringen van Alleen Elvis zijn na uitzending nog een week lang online te bekijken op canvas.be. Ook de fragmenten die in het programma niet aan bod konden komen, staan op de site.

Alleen Elvis is een productie van Canvas.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos