Skip to Content
UITNODIGING | Lancering Kinderen van het verzet

UITNODIGING | Lancering Kinderen van het verzet

Dinsdag 1 oktober 2019 om 10.30 uur in het CegeSoma - Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij

Geachte genodigde, 

Canvas nodigt u van harte uit voor de lancering van de documentairereeks Kinderen van het verzet in aanwezigheid van de ploeg, de getuigen en de experten. 

In Kinderen van het verzet spreken dertien getuigen over hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf mee in werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma’s. Hoe bepalend is de oorlog geweest voor deze ‘tweede generatie’-oorlogsslachtoffers? De getuigen richten ook hun blik op het heden. In een tijd van polarisering uiten sommigen hun vrees voor de toekomst en hameren ze op het belang van de herinnering

Kinderen van het verzet loopt vanaf dinsdag 22 oktober om 21.15 uur op Canvas en het videoplatform VRT NU. 

Wij verwachten u op dinsdag 1 oktober om 10.30 uur in het CegeSoma, het Studiecentrum oorlog & maatschappij (Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel).

Programma

  • 10.30 uur: ontvangst met koffie in CegeSoma
  • 11.00 uur: ​ toelichtingen door Dr. Nico Wouters, CegeSoma, Dr. Koen Aerts, Universiteit Gent, Geert Clerbout, eindredacteur Kinderen van het verzet en Bertje Ureel, getuige en dochter van verzetsstrijder
  • 11.20 uur: visie Kinderen van het verzet, aflevering 1: “40-44: In het verzet!"
  • 12.20 uur: napraten tijdens de lunch
  • 14.00 uur: einde

Indien u er graag bij wilt zijn, bevestig dan uw aanwezigheid vóór woensdag 25 september via [email protected]

Graag tot dan,

Anne Stroobants 

Communicatieverantwoordelijke Canvas 

Praktisch:

  • Het CegeSoma ligt vlakbij het treinstation Brussel-Zuid. Parkeren kan onder het station.

 

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos