Uitnodiging Canvas | Amazones | interviewsessie Phara de Aguirre en Nahid Shaikh

Uitnodiging Canvas | Amazones | interviewsessie Phara de Aguirre en Nahid Shaikh

Dinsdag 6 februari, tussen 12 en 16 uur, interviewlokaal 9L48

In de driedelige documentairereeks Amazones gaat Phara de Aguirre op zoek naar vrouwen die de wapens opnemen. Phara onderzoekt waarom de strijdende vrouwen die radicale keuze hebben gemaakt en wat de gevolgen daarvan zijn, voor henzelf en voor hun omgeving. De reeks werd bedacht door Nahid Shaikh, die samen met Filip Lenaerts instond voor de regie. 

In de eerste aflevering spreekt Phara met Palestijnse verzetstrijdsters en vrouwen van het IDF, het Israëlische leger. In de tweede aflevering trekt ze naar Colombia, waar ex-Farc guerilleras de wapens hebben neergelegd en zich voorbereiden op een terugkeer naar de samenleving. Voor de derde aflevering reist Phara naar Irak, waar ze kennismaakt met de Koerdische strijdsters die onlangs IS wisten te overwinnen.

Phara en Nahid maken zich vrij voor interviews op dinsdag 6 februari vanaf 12 uur op de VRT (9L48). Ook de fotostudio staat ter beschikking. Wie zich inschrijft voor een interview, ontvangt vrijdag 2 februari het persdossier en een visielink. (Uitzending vanaf dinsdag 20 februari om 21.15 uur) 

Graag inschrijven via anne.stroobants@vrt.be vóór donderdagavond. Wij voorzien 30 minuten per interview. (Eén organiseert op 6 februari eveneens een interviewsessie met Kristel Verbeke, beide interviewplanningen worden op elkaar afgestemd) 

Wij hopen dat jullie er bij kunnen zijn. 

Vriendelijke groeten

Anne Stroobants  

Communicatieverantwoordelijke Canvas 

 

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos