VAF steunt fictie en documentaire op Canvas

VAF steunt fictie en documentaire op Canvas

Fictiereeks 'B' en documentaire 'Exitus' krijgen productiesteun

Het VAF (Vlaamse Audiovisueel Fonds) heeft vandaag bekendgemaakt welke televisieprojecten steun krijgen. Voor Canvas betekent dit dat twee projecten productiesteun krijgen. 'B' is een satirische comedyreeks, geschreven door Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees die gemaakt wordt door productiehuis deMensen. Exitus is een documentairereeks van productiehuis Off World over Urban Exploring.

Paul Peyskens, netmanager Canvas:

Ik ben ongelooflijk blij dat deze twee projecten productiesteun krijgen van het VAF. De twee titels passen perfect in wat we met het vernieuwde Canvas willen brengen. Canvas wil meer dan ooit zijn unieke positie uitspelen. Met 'B' zijn we zeker van een kwaliteitsvolle fictiereeks van eigen bodem en met 'Exitus' dompelen we de Canvas kijker onder in de geheimen en mysteries van verlaten gebouwen.

'B' is een satirische comedyreeks die zich afspeelt in Brussel, geschreven door Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees. Het verhaal volgt de neurotische 29-jarige Jonas in zijn zoektocht naar geluk, liefde en een job in een Brussel. Dat kampt met een generatieconflict en een economische crisis. De regie van de reeks wordt verzorgd door Pieter Van Hees. 

In Exitus trekken drie vrienden, filmmakers, de wereld rond op zoek naar de meest indrukwekkende verlaten gebouwen. Urban Exploring is hun levensstijl. Met veel risico en avontuur dompelen zij ons onder in een wonderbaarlijke wereld van schoonheid en verval. Duizenden kilometers zijn ze onderweg naar geheime plekken en verlaten gebouwen met maar één doel: de geheimen ontrafelen en mysterieuze plaatsen opnieuw tot leven wekken. Exitus is een productie van Off World.

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos