Skip to Content

Video | Phara en Vlera : emotionele ontmoeting in Kosovo

In Weg van België op woensdag 5 november om 21.35 u.

In Weg van België gaat Phara de Aguirre op bezoek bij mensen die in ons land asiel hebben aangevraagd, maar dat niet gekregen hebben en teruggestuurd zijn naar hun land van herkomst.

De eerste aflevering gaat over de familie Berisha in Kosovo. De familie heeft zes jaar in België gewoond en is in december 2013 gedwongen teruggestuurd.

Hun oudste dochter Vlera was 6 jaar oud toen ze Kosovo verlieten, de jongste dochter Dea is zelfs in België geboren en heeft het geboorteland van haar ouders nooit gekend. De kinderen spreken perfect Nederlands en hebben in België vrienden gemaakt.

Vooral voor hen was de uitwijzing een erg traumatische ervaring. Vandaar de emotionele reactie van Vlera bij het bezoek van Phara in Kosovo.

Meer informatie over Weg van België via onderstaande link.

Weg van België: vanaf woensdag 5 november om 21.35 u. op Canvas

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos