Skip to Content

VIDEO | Jacques Vermeire: "Ik was liever een grote zanger geweest" - woensdag 5 november in Helden van de lach

In de derde aflevering van Helden van de lach - woensdag 5 november

De portrettenreeks Helden van de lach vertelt het verhaal van grote Vlaamse humoristen. De reeks gaat op zoek naar de mens achter de artiest. In het geval van Jacques Vermeire was die mens in het diepste van zijn gedachten eigenlijk liever een zanger geworden dan een komiek: "Mochten ze aan mij vragen: wat wil je: een grote zanger zijn of een grote komiek. Ik zou liever een grote zanger zijn."

En daar werkte hij in het begin van de jaren '80 ook aan met zijn groep Kabiaar. "The Girl I Know, met dat clipje, dat was niet om te lachen. Ik wou dat goed doen. Ik wou een hele grote zanger worden".

En toch is het uiteindelijk anders gelopen. Jacques Vermeire werd volkskomiek par excellence. En daar schaamt hij zich ook niet voor. Niemand heeft harder en langer aan de weg getimmerd dan Vermeire, zo leren we uit zijn openhartige getuigenis, een verhaal van vallen en opstaan, van miskenning en ongekende populariteit, van professioneel succes en persoonlijke tegenslag. Zijn verhaal wordt aangevuld met getuigenissen van onder meer Gert Verhulst, Jan Ceuleers, Luc Verschueren, Marijn De Valck en Kurt Van Eeghem.

Helden van de lach - Jacques Vermeire : woensdag 5 november om 20.40 u. op Canvas.

 

 

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos