VIDEO | Gaston en Leo : "De oervaders van de Vlaamse humor"

In de vierde aflevering van Helden van de lach - woensdag 12 november op Canvas

De portrettenreeks Helden van de lach vertelt het verhaal van grote Vlaamse humoristen. In de vierde aflevering zien we hoe een klassiek geschoolde muzikant en een scheepstimmerman samen uitgroeiden tot het meest succesvolle komische duo dat Vlaanderen ooit heeft gekend: Gaston & Leo.

 

"Van zodra de camera liep, was dat chemie. Die mannen kenden elkaar door en door, pikten op elkaar in, maar als mens waren ze  heel verschillend." (Carry Goossens)

"Gaston was de perfectionist en die kon soms een hele ploeg zenuwachtig maken." (manager René Vlaeyen)

"Leo was iets Bourgondischer. Gaston en Leo waren meesters in hun vak. Moet dat nu gerangschikt worden onder Grote Kunst? Het zal ons allemaal een zorg wezen" (Mike Verdrengh)

 

De documentaire bevat geen interviews met Gaston Berghmans en Leo Martin zelf, behalve enkele fragmenten uit lang vervlogen tijden. Maar wel een schat aan historisch beeldmateriaal, een eigenzinnige selectie van de mooiste sketches, en indringende, bij momenten onthullende interviews met kroongetuigen in hun verhaal, onder meer weduwe Martine Martin, Mike Verdrengh, Luc Caals, Jacky Lafon, Koen Crucke, manager René Vlaeyen, Carry Goossens en Kurt Van Eeghem. Een lach en een traan, zo eigen aan grote clowns, in een prachtig document.

 

Helden van de lach - Gaston en Leo: woensdag 12 november om 20.40 u. op Canvas.

 

Bekijk een fragment hieronder.

 

De hele documentaire is voor persvisie beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie: http://pers.vrt.be

 

 

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos