Preview Canvas | Britt zet door op weg naar de Tourmalet

Preview Canvas | Britt zet door op weg naar de Tourmalet

in de tweede aflevering van Twintigers - vanavond om 21.35 u. op Canvas

De Canvas-reeks Twintigers volgt negen jonge Belgen tussen 20 en 29 jaar die voor een keuze staan die hun leven zal veranderen. Bijna 20% van de twintigers heeft een handicap of lijdt aan een chronische ziekte.

Eén van hen is de 28-jarige Britt Verhelst. Ze heeft al heel haar leven een ernstige vorm van astma. Toch probeert ze vooral te leven als alle andere twintigers.

Daarom neemt ze een ambitieuze beslissing: ze schrijft zich in voor Climbing for Life en zet zo alles op alles om haar ziekte fysiek en mentaal te overwinnen. Want binnen een paar weken moet ze fit genoeg zijn om in de Pyreneeën de Tourmalet op te fietsen.

In de tweede aflevering zien we hoe ze met een hoop vragen zit nu blijkt dat haar trainingsschema voor de Tourmalet haar erg zwaar valt. Toch wil ze de berg kost wat kost op fietsen om haar ziekte mentaal en fysiek te overwinnen. Een conditietest bij de organisatoren van Climbing for Life zal bepalen of ze fit genoeg is om af te reizen naar Zuid-Frankrijk voor de beklimming van de Pyreneeëncol. We zien haar in actie in bijgevoegd fragment.

Britt is vanavond ook te gast bij Karolien Debecker in Generation M op MNM, tussen 22 tot 24 uur.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos