Video Canvas | "Een week lang moest ik met 7,92 euro rondkomen."

Video Canvas | "Een week lang moest ik met 7,92 euro rondkomen."

Het verhaal van Inke - in De werkende mens - vanavond (24.2) op Canvas

Dinsdag 24 februari 2015 — Vanavond start op Canvas de nieuwe reeks 'De werkende mens'. Daarin schetst Lode Desmet een portret van de Vlaming en zijn werk. In de eerste aflevering, 'Wat ga je later worden', gaat het over dromen en ambities in verband met werk, en of die al dan niet gerealiseerd worden.

Zo is er het verhaal van Inke, een alleenstaande mama met één zoontje. Inke werkt nu bij het OCMW. Daarvoor was ze aan de slag in de toeristische sector, de kunstenwereld en de horeca. Ze heeft een voltijdse job en leeft zuinig, maar kan de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen. Zeker wanneer ze ook nog duurzame keuzes wil kunnen maken, zoals biologische groenten kopen.

In het bijgevoegde fragment legt ze uit hoe lastig dat is.

Over haar carrière zegt ze : “Mijn C.V. is een lappendeken die met haken en ogen aan elkaar hangt. U ziet er mij in hoppen van de ene naar de andere job. Het heeft me mijn hele voorbije leven gekost om te weten wat ik echt wil. Om de ongelukkige opsomming die mijn C.V. is, ben ik beschaamd. Om wat ik daardoor geworden ben, niet.”

 

De werkende mens. vanaf dinsdag 24 februari om 20.40 u. op Canvas.

 

“Een week lang moest ik met 7,92 euro rondkomen"