Video Canvas | "Een week lang moest ik met 7,92 euro rondkomen."

Video Canvas | "Een week lang moest ik met 7,92 euro rondkomen."

Het verhaal van Inke - in De werkende mens - vanavond (24.2) op Canvas

Vanavond start op Canvas de nieuwe reeks 'De werkende mens'. Daarin schetst Lode Desmet een portret van de Vlaming en zijn werk. In de eerste aflevering, 'Wat ga je later worden', gaat het over dromen en ambities in verband met werk, en of die al dan niet gerealiseerd worden.

Zo is er het verhaal van Inke, een alleenstaande mama met één zoontje. Inke werkt nu bij het OCMW. Daarvoor was ze aan de slag in de toeristische sector, de kunstenwereld en de horeca. Ze heeft een voltijdse job en leeft zuinig, maar kan de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen. Zeker wanneer ze ook nog duurzame keuzes wil kunnen maken, zoals biologische groenten kopen.

In het bijgevoegde fragment legt ze uit hoe lastig dat is.

Over haar carrière zegt ze : “Mijn C.V. is een lappendeken die met haken en ogen aan elkaar hangt. U ziet er mij in hoppen van de ene naar de andere job. Het heeft me mijn hele voorbije leven gekost om te weten wat ik echt wil. Om de ongelukkige opsomming die mijn C.V. is, ben ik beschaamd. Om wat ik daardoor geworden ben, niet.”

 

De werkende mens. vanaf dinsdag 24 februari om 20.40 u. op Canvas.

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos