Skip to Content

VIDEO Canvas | "Flitsen naar het eind, dan leef je het best" (Jan Mulder in Karakters)

Ben Crabbé praat met Jan Mulder in de eerste aflevering van nieuwe reeks Karakters - vanavond op Canvas

De Nederlandse ex-topspits, voetbalanalist en -columnist Jan Mulder is dit jaar in Vlaanderen opnieuw 'hotter dan hot' geworden. Maar toch weten de meeste Vlamingen maar weinig over Jan Mulder. Waar komt hij vandaan? Wat heeft hij met Vlaanderen, en met Anderlecht? Wie is de mens die schuilgaat achter de virtuoze taaldribbelaar? Daar peilt Ben Crabbé naar in de eerste aflevering van de tweede reeks 'Karakters'. Vanavond om 20.40 u. op Canvas. In bijgevoegd fragment vraagt Ben aan Jan Mulder waarom hij op 69-jarige leeftijd nog zo’n druk leven leidt.

 

Mulder: “Toen ik hier kwam wonen (op het Groningse platteland, nvdr) wou ik de tijd vertragen. Je loopt naar de 70 en het wordt tijd om het een beetje verstandig aan te pakken, want het is zo gebeurd. Als een boer tegen de muur zitten en zien hoe de aardappels groeien. Maar dat was een misvatting, want het gaat net zo snel. En eigenlijk is het beter om zo hard mogelijk naar de afgrond te gaan: de dood. Want dan leef je het best. Flitsen naar het eind, dan leef je het best”.

 

In het tweede fragment heeft Jan Mulder het over de rol van de spits in het voetbal en (ook) daarover heeft hij nogal een uitgesproken mening : 'In voetbal is alles wat zich achter de middenlijn afspeelt onbelangrijk'.

 

De volledige Karakters-aflevering met Jan Mulder is voor persvisie beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos