VIDEO Canvas | "Flitsen naar het eind, dan leef je het best" (Jan Mulder in Karakters)

Ben Crabbé praat met Jan Mulder in de eerste aflevering van nieuwe reeks Karakters - vanavond op Canvas

Maandag 1 december 2014 — De Nederlandse ex-topspits, voetbalanalist en -columnist Jan Mulder is dit jaar in Vlaanderen opnieuw 'hotter dan hot' geworden. Maar toch weten de meeste Vlamingen maar weinig over Jan Mulder. Waar komt hij vandaan? Wat heeft hij met Vlaanderen, en met Anderlecht? Wie is de mens die schuilgaat achter de virtuoze taaldribbelaar? Daar peilt Ben Crabbé naar in de eerste aflevering van de tweede reeks 'Karakters'. Vanavond om 20.40 u. op Canvas. In bijgevoegd fragment vraagt Ben aan Jan Mulder waarom hij op 69-jarige leeftijd nog zo’n druk leven leidt.

 

Mulder: “Toen ik hier kwam wonen (op het Groningse platteland, nvdr) wou ik de tijd vertragen. Je loopt naar de 70 en het wordt tijd om het een beetje verstandig aan te pakken, want het is zo gebeurd. Als een boer tegen de muur zitten en zien hoe de aardappels groeien. Maar dat was een misvatting, want het gaat net zo snel. En eigenlijk is het beter om zo hard mogelijk naar de afgrond te gaan: de dood. Want dan leef je het best. Flitsen naar het eind, dan leef je het best”.

 

In het tweede fragment heeft Jan Mulder het over de rol van de spits in het voetbal en (ook) daarover heeft hij nogal een uitgesproken mening : 'In voetbal is alles wat zich achter de middenlijn afspeelt onbelangrijk'.

 

De volledige Karakters-aflevering met Jan Mulder is voor persvisie beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie.

Preview Karakters: Jan Mulders drive

Preview Karakters: Spits Jan Mulder