Video Canvas: eerste beelden nieuwe fictiereeks Clinch

Video Canvas: eerste beelden nieuwe fictiereeks Clinch

Een zesdelige tragikomische reeks van Roy Aernouts en Herwig Ilegems.

Ook na afloop van Bevergem blijft Canvas inzetten op een alternatief Vlaams fictieaanbod.

Clinch is een zesdelige reeks van op zichzelf staande verhalen waarin telkens drie personages met elkaar worden geconfronteerd. Het noodlot brengt hen samen in een penibele situatie waarin ze volledig op elkaar zijn aangewezen. Maar dat maakt de zaak alleen maar erger. En wanneer dan toch finaal de verlossing wenkt, valt er brutaal een lijk uit de kast.

Het scenario werd geschreven door Roy Aernouts. Co-scenaristen waren Herwig Ilegems en Wim Helsen. Roy Aernouts, Wim Helsen en Nico Sturm spelen de hoofdrollen. De reeks wordt geregisseerd door Herwig Ilegems en geproduceerd door het productiehuis Panenka van Tom Lenaerts.

Clinch is in het voorjaar van 2016 te zien op Canvas en canvas.be.

Pijnlijke humor

Elke aflevering van Clinch draait om één situatie op één locatie: een auto-ongeluk, een rondleiding in een meesterwoning die te koop staat, een veel te lange rijles, een te grote ziekenhuiskamer, een lift die vastzit en een dak als springplank om de werkelijkheid te ontvluchten.

Telkens loopt de situatie voor de drie personages dermate uit de hand dat enkel de vraag nog rest: ‘En wat nu?’. In hun zoektocht naar een antwoord en een uitweg worden ze vooral gehinderd door hun taal, die in Clinch allesbehalve een goed communicatiemiddel blijkt. Integendeel. Met het verstrijken van de tijd lijkt een oplossing steeds verder weg en raken de hoofdpersonages aan het eind van hun Latijn. Wanneer een oplossing uiteindelijk toch in zicht lijkt te komen, gaat het pas helemaal fout.

Clinch is het ultieme bewijs dat het noodlot een buitengewoon talent heeft voor het creëren van pijnlijke situaties. En dat die pijnlijke situaties leiden tot humor. Die op zijn beurt pijnlijk is.

Clinch is in zwart/wit gedraaid, om een tijdloos kader te creëren én om de dialogen beter tot hun recht te laten komen.

De makers

Roy Aernouts – theatermaker, cabaretier, acteur, schrijver én muzikant – maakt met Clinch zijn debuut als scenarist. Herwig Ilegems neemt naast zijn rol als co-scenarist ook de regie voor zijn rekening, net als in zijn vorige Canvas-reeks Duts. Ook Wim Helsen schoof later mee aan tafel om de scenario’s op punt te stellen. Herwig Ilegems heeft jaren ervaring als theateracteur en is bekend voor zijn rollen in onder meer Van Vlees en Bloed, Met man en macht en de nieuwe politiereeks T.

De hoofdrollen worden vertolkt door Roy Aernouts, Wim Helsen en Nico Sturm, acteur in theater, film (Meisje, De zusjes Kriegel) en op televisie (De smaak van De Keyser).

Een fragment

In het bijgevoegde fragment uit de aflevering Rijschool zien we Nico Sturm als leerling-chauffeur, Roy Aernouts als student die een eindwerk maakt over speciale beroepen, en Wim Helsen als een rij-instructeur met een wel heel bedenkelijke logica.

 

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos