VIDEO Canvas I "Ze had haar tegenstander misschien wat meer moeten haten" (Henin over Clijsters in Karakters)

VIDEO Canvas I "Ze had haar tegenstander misschien wat meer moeten haten" (Henin over Clijsters in Karakters)

Ben Crabbé praat met Kim Clijsters in de derde aflevering van Karakters - vanavond op Canvas

In de derde aflevering van Karakters gaat Ben Crabbé op bezoek bij Kim Clijsters. Ze vertelt onder meer over haar bewondering voor Steffi Graf, haar relatie met Justine Henin en het belang van haar vader in haar leven en carrière.

Uiteraard krijgt de eeuwige rivaliteit tussen Kim en Justine Henin een groot hoofdstuk in deze documentaire. Beide dames blikken openhartig terug op hun jarenlange strijd. En ze blijken een veel nauwere band te hebben dan iedereen vermoedt. Kim: “Toen de mama van Justine stierf, had Justine het heel moeilijk. Ik heb toen geprobeerd haar op te vangen. Ik had met haar te doen, ik gunde haar het geluk. En dat is altijd zo gebleven. Misschien heeft dat me in onze onderlinge duels wel parten gespeeld.”

Justine: “Toen ik in 2003 de finale van Roland Garros won tegen Kim, zei ze letterlijk “Ik ben zo blij voor jou”. En dat meende ze. Ze was oprecht gelukkig. Dat voelde ik. Het was een magisch moment. Misschien was Kim tijdens haar carrière net iets te vriendelijk, net niet gemeen genoeg.”

Justine: "Ze had misschien haar tegenstander wat meer moeten haten. Ze was niet gemeen genoeg. Kim is iemand die iedereen apprecieert. Ze wilde soms ook wel strijdvaardiger zijn. En dat is haar af en toe wel gelukt, maar ze is net iets te aardig."

Vanavond, om 20.40 u. op Canvas.

Over Canvas

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Anne Stroobants
02 741 51 63
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos