Villa Politica volgt de start van het Vlaamse politieke jaar - maandag 22 en woensdag 24 september

Villa Politica volgt de start van het Vlaamse politieke jaar - maandag 22 en woensdag 24 september

Maandag de Septemberverklaring en woensdag de debatten - extra lange uitzendingen

Vrijdag 19 september 2014 — Op maandag 22 september gaat het nieuwe politieke jaar in het Vlaamse Parlement van start met de Septemberverklaring van de kersverse minister-president Geert Bourgeois. Op woensdag 24 september volgen de debatten daarover. Voor het eerst krijgt de opening van het politieke jaar ook een muzikaal accent: een concert van Opera Vlaanderen maandagmiddag. Canvas volgt het allemaal op de voet in Villa Politica, met Linda De Win.

 

Muzikale ouverture - maandag 22 september vanaf 12.00 u.

Het politieke jaar in het Vlaams Parlement wordt dit jaar feestelijk ingezet met een optreden van Opera Vlaanderen. Met aria’s en fragmenten uit onder meer opera’s van Mozart en Verdi gaat Opera Vlaanderen op zoek naar “Politieke macht en onmacht in harmonie’. De plenaire zaal zal voor één keer gedeeltelijk worden ingenomen door 60 muzikanten en 40 koorleden. Villa Politica is erbij vanaf 12.00 u.

 

De Septemberverklaring - maandag 22 september vanaf 15.00 u.

Na de middag is het aan de politici: de eerste Septemberverklaring van de regering Bourgeois. De nieuwe minister-president heeft al aangekondigd dat deze regering zal moeten besparen. En door de economische toestand meer dan aanvankelijk gedacht. Maandag moet de regering inzage geven in de cijfers en zal duidelijk worden, waar en hoe hard er zal worden gesnoeid. Linda De Win brengt verslag uit vanaf 15.00 u., samen met professor Carl Devos.

 

Het debat - woensdag 24 september vanaf 10.00 u.

Twee dagen na de Septemberverklaring is het tijd voor een grondig debat erover. Heeft deze regering een visie, zijn de maatregelen rechtvaardig en wie zal de besparingen het meest voelen? Het zijn enkele van de vele vragen die aan bod zullen komen.  Wie heeft de beste argumenten?  Meerderheid en oppositie gaan met mekaar in confrontatie om de burger te overtuigen. Vinnig en soms op het scherp van de snee.  Vanaf 10.00 u. heel de dag te volgen in Villa Politica op Canvas. Met Linda De Win en gastcommentator Wouter Verschelden van de nieuwssite Newsmonkey.

 

Linda De Win - (c) VRT - Joost Joossen