Vranckx en de nomaden: een nieuwe facebookpagina van Rudi Vranckx

Vranckx en de nomaden: een nieuwe facebookpagina van Rudi Vranckx

Maandag 8 september 2014 — 'Vranckx & de Nomaden': zo heet de nieuwe facebookpagina van Rudi Vranckx. Het wordt een pagina waar jonge reporters hun ei kwijt kunnen. Of het nu fotografen, schrijvende journalisten of videoreporters zijn: de Nomaden hebben twee zaken gemeen: een passie voor reizen en de drang om verhalen naar buiten te brengen. Verhalen die zich in het buitenland afspelen en die verteld moeten worden om onrecht aan te klagen, om de blik op de wereld te verruimen of om dat ze niet in de doofpot mogen belanden. Net zoals in het Canvas-programma ‘Vranckx’ dus.

Op de facebookpagina Vranckx & de Nomaden kunnen we kennismaken met de journalisten van de toekomst. Er staan verhalen van jongeren die voor hun werk naar het buitenland vertrokken zijn of die op zoek zijn naar hun roots. We kunnen er ook de avonturen bekijken van een jonge reporter die de meest afgelegen plaatsen van onze aardbol probeert te bereiken.

De verhalen komen op de facebookpagina in de vorm van pakkende foto’s, blogs of korte reportages. Maar er zijn ook Nomaden die werken aan een lange reportage voor het magazine Vranckx (zaterdagavond op Canvas). Hoe zij van een vaag idee tot een reportage van 25 minuten komen, ook dat kunnen we volgen op Vranckx & de Nomaden.

Alle projecten die op de pagina verschijnen, worden gescreend en begeleid door de redactie van Vranckx. De Nomaden brengen verhalen op de rand, zonder onnodige risico’s te nemen of onverantwoord gevaarlijke situaties op te zoeken. Ze willen ons iets van de wereld laten zien, maar gaan verder dan een reisprogramma.

Vranckx & de Nomaden, vanaf vandaag online. www.facebook.com/vranckxendenomaden

Oproep Rudi Vranckx voor Vranckx & de Nomaden

Word jij een van onze Nomaden?

Vranckx & de Nomaden