Skip to Content
"We get the world we deserve"

"We get the world we deserve"

True Detective - terug op Canvas vanaf zaterdag 9 juli

In het tweede seizoen van de veelgeprezen HBO-reeks True Detective kruisen drie politiemensen en een professionele misdadiger elkaars pad na een bizarre moord in de 'urban jungle' van kleinstedelijk Californië. Ze worden geconfronteerd met bedrog en verraad in een zaak die veel complexer is dan ze hadden kunnen vermoeden, terwijl ze ook met zichzelf en hun omgeving overhoop liggen.

De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Colin Farrell (In Bruges) en Rachel McAdams (Midnight in Paris, Sherlock Holmes).

Het verhaal, de acteurs en de regisseur van deze tweede reeks zijn helemaal nieuw, maar wat wel gebleven is, zijn de mysterieuze plot, de ingehouden spanning, de subtiele karaktertekening, de broeierige sfeer, de knappe fotografie en de sfeervolle muziekscore.

Vanaf zaterdag 9 juli om 20.35 u. op Canvas en canvas.be. Telkens twee afleveringen na elkaar.

Ray Velcoro (gespeeld door Colin Farrell, Golden Globe voor In Bruges) is een rechercheur in het provinciestadje Vinci, in LA County. Hij zit in de tang tussen zijn corrupte bazen en carrièrecrimineel Frank Semyon (Vince Vaughn), die hem ooit 'geholpen' heeft en voor wie hij sindsdien ‘klusjes’ opknapt. Semyon is van plan de misdaad te verlaten en wil investeren in een vastgoedproject. Maar zijn project dreigt in duigen te vallen door de verdwijning van zijn zakenpartner, stadssecretaris Ben Caspere, én de vijf miljoen dollar die Semyon hem had toevertrouwd.

Ray Velcoro moet de zaak onderzoeken, samen met Antigone 'Ani' Bezzerides (Rachel McAdams, Midnight in Paris, Sherlock Holmes), een compromisloze en eigenzinnige politievrouw die het voortdurend aan de stok heeft met haar collega’s en oversten. Ani is een hippiedochter die haar jeugd doorbracht in een commune, wat nogal wat sporen heeft nagelaten.

En dan is er nog Paul Woodrugh (Taylor Kitsch), een oorlogsveteraan en agent van de California Highway Patrol wiens gedwongen verlof wegens betrokkenheid bij een schandaal wordt herroepen wanneer hij het verminkte lijk ontdekt van Caspere.

Wat volgt is een onderzoek op verschillende niveaus en met zeer verscheiden agenda’s, om nog te zwijgen over het getroebleerde leven van de hoofdpersonages dat hun doen en laten in grote mate bepaalt. Of, om het met Ray Velcoro te zeggen: "We all get the world we deserve".

Het scenario van deze tweede reeks werd opnieuw geschreven door Nic Pizzolatto, maar regisseur Cary Joji Fukunaga maakte plaats voor een wisselende regiecollectief, onder wie Justin Lin en Janus Metz. Het verhaal is minder bevreemdend en wat klassieker dan dat van de eerste reeks, maar ook dit tweede seizoen blijft één en al sfeer en onderhuidse spanning.

Het verrassende en eigenzinnnige True Detective werd veelvuldig bekroond,  onder meer met vijf Emmy Awards en een Bafta Award voor Beste Internationale Reeks.

De Amerikaanse pers over de tweede reeks:

"True Detective is monochromatic and self-serious, but it builds suspense with finesse and has a keen appreciation for the poetry of political corruption and urban decay."
The New York Times

"It is a rock-solid crime drama with film caliber production values, intriguing plotting and great performances."
RogerEbert.com

"It may be impossible for it to strike TV lightning twice, but True Detective in its second iteration definitely has a charge."
Boston Globe

Over Canvas

Canvas is het tweede televisienet van de VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Canvas informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Canvas
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos